Provocare: Oferă un cadou într-o zi obişnuită

0

text: Andra Calenic

Nu contează cât de mult dăruim, ci câtă iubire punem în dăruire

Maica Tereza

Mai e un pic şi vin sărbătorile de iarnă, când toată lumea intră în febra cumpărăturilor şi a cadourilor. Se vor oferi daruri în strânga şi-n dreapta, de voie sau de obligaţie, mai mult sau mai puţin inspirate – pe bandă rulantă, aş îndrăzni să spun.

Astăzi îţi propun să faci un cadou cuiva drag fără o ocazie anume.

Să nu fie nici ziua de naştere, nici onomastica, aniversarea căsătoriei sau altă sărbătoare, ci o zi ca oricare alta. Poate chiar o zi de luni, ca aceasta, când multă lume se motivează mai greu să lucreze, visând încă la weekend sau la vacanţa care a trecut.

ID-100206023Cu siguranţă îi auzi pe cei din jur povestind sau menţionând măcar ce le-ar plăcea să primească ori să-şi cumpere.

Mama ta are nevoie de un ghiveci pentru flori, colegul şi-ar dori cartea aceea specială sau prietena visează de mult la o ojă colorată.

Sau poate ai trecut pe lângă o vitrină şi când ai văzut un lucru te-ai gândit imediat la o persoană anume, căreia cu siguranţă i s-ar potrivi.

Găseşte un dar care se încadrează în posibilităţile tale şi oferă-i-l unui om apropiat la care ţii, într-o zi obişnuită. Poate fi şi o gustare, un dulce sau un pahar cu suc pe care să desenezi ceva haios sau să scrii un citat simpatic. Contează să fie ales şi oferit cu drag, din simpla dorinţă de a face o bucurie. Nu e nevoie să fie un lucru scump şi impresionant. Dimpotrivă, aş zice că cele mai reuşite cadouri sunt cele mici şi la obiect, simbolice, cu mesaj, care să amuze, dar şi să fie folositoare.

Şi, cel mai important: însoţeşte darul tău cu un zâmbet cald 🙂

—–

Sursa foto

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.