Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul atitudine. Oamenii care vor sa schimbe atitudinea!

2

Tricou cu atitudine. Mesaj cu atitudine. Te invitam sa citesti cateva ganduri despre proiectul atitudine. Gasesti cateva informatii despre proiect si pe site-ul nostru aici. Raspunde intrebarilor noastre *Raluca Ene, PR la atitudine. și Bumbac100.

Proiectul atitudine. Oamenii care vor sa schimbe atitudinea!

RomaniaPozitiva: Care este scopul proiectului vostru?

Scopul proiectului nostru este acela de a transforma lumea în care trăim într-una mai bună prin intermediul oamenilor care vor să ia inițiativă. Vom realiza împreună că, pe bună dreptate, noi înșine trebuie să fim schimbarea pe care vrem să o vedem în lume și dorim să mobilizăm cât mai mulți reprezentanți ai societății către acest scop.

RomaniaPozitiva:Cum reactioneaza mediul romanesc la aceasta initiativa?

În contextul în care devine din ce în ce mai evident că în România schimbarea va veni doar din partea noastră, și nu a altcuiva, publicul îmbrățișează inițiativa și pare că iși dorește să contribuie activ la soluționarea problemelor ce îi apasă sau îi impresionează cel mai mult. Sunt foarte mulți printre noi care au inițiativă, care au o inimă mare sau care sunt suficient de sătui de situația prezentă în România la mai multe niveluri astfel încât ei, cu toții să începă să ia atitudine.

RomaniaPozitiva: Care sunt planurile – proiectele de viitor ale proiectului?

Ne dorim să câștigăm cât mai mulți adepți pentru atitudinile pe care le susținem. Din ce în ce mai multe atitudini cu cauze importante în spatele lor vor apărea pe website, atitudini ce vor responsabiliza publicul larg și îl va determina să ia inițiativă. Fiecare din noi are o apăsare, iar pe atitudine. ne-o putem spune și o putem soluționa. Prin felul în care am gândit portalul, acesta este unicul de genul său în România și intenționăm să ne facem prezența și scopul foarte bine auzit. În acest fel vom atrage cât mai mulți susținători și vom putea să realizăm niște schimbări majore. Pe termen scurt vom avea câteva atitudini noi, foarte interesante și demne de a fi susținute pe website și abia așteptăm să le vedem cum cresc!

RomaniaPozitiva: Ce crezi ca are nevoie Romania in aceasta perioada?

În aproape fiecare din atitudinile pe care le promovăm avem parteneri niște ONG-uri care au resursele necesare pentru a îndeplini cauzele susținute. Noi le facem cauza auzită și strângem bani, iar ei se pun pe treabă după ce au strâns tot ce le trebuie atât în materie de bani cât și în materie de oameni.

De foarte multe ori se întâmplă ca mai multe ONG-uri cu același profil să lupte pentru cauze asemănătoare într-o manieră dezbinată. atitudine. vrea să unească aceste ONG-uri, asociații, fundații în lupta lor pentru cauze comune, astfel încât împreună să aibă un impact mult mai mare. Un portal în care sunt unite forțele ONG-urilor și a omenilor căror le pasă lipsea, iar atitudine. a apărut pentru a răspunde nevoii.

RomaniaPozitiva: Daca Romania este un tricou cu atitudine, atunci care este mesajul de pe tricou?

Evident „România ia atitudine.!”

RomaniaPozitiva:*Cine esti?

Sunt Raluca Ene și mă ocup de PR la atitudine. și Bumbac100. Cred cu adevărat în potențialul ce stă în cei care vor să se implice oriunde simt că pot să o facă și care îl folosesc în preponderență pe DA, în defavoarea lui NU. M-am orientat către atitudine. după ce de câțiva ani am făcut voluntariat într-un ONG și apoi am lucrat în domeniul designului grafic tot ca PR.

RomaniaPozitiva: Un vis al tau despre Romania?

Visul meu ar fi ca toate creierele și valorile noastre care acum pleacă în străinatate pentru a lucra în corporații de genul Microsoft să fie motivate să rămână în țară și să o ajute să se ridice acolo unde știm cu toții că are potențialul de a ajunge. Omul sfințește locul, iar la noi trebuie ca ei să sfințească România!

BONUS: Un mesaj de final de interviu pentru vizitatorii RomaniaPozitiva.

Vizitatorii RomâniaPozitivă sunt oamenii noștri preferați pentru că au și ei o atitudine pozitivă și îi interesează să afle lucruri bune despre țara lor. De acum din ce în ce mai multe lucruri bune se vor întâmpla pentru ea, dar doar dacă luați atitudine. Să auzim și să citim numai de bine!

Multumim Raluca pentru interviu!

Interviurile RomaniaPozitiva, iulie 2011


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar
    Papanicu Duglas on

    Incercam sa gasesc cateva cuvinte frumoase despre Romania pentru un proiect si m-am bucurat nespus de mult sa vad ca mai saut romani adevarati in tara asta. Incerc de destul de mult timp in grupul de oameni din care fac parte si pot spune pe alocuri am si reusit sa initiez programe referitoare la atitudine. Sloganul sub care desfasor aceste actiuni este : ATITUDINEA ITI DA ALTITUDINEA PE CARE TI-O DORESTI! mi-ar placea sa stam de vorba pe aceasta tema. O seara buna. Duglas

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.