Proiecție de film documentar „GasLand” despre gazele de sist / IASI

0

Asociația Mai Bine organizează proiecția filmului documentar GasLand, cu sprijinul Teatru FIX 

Asociația Mai Bine vă invită la proiecția filmului documentar GasLand, care va avea loc joi, 7 martie 2013, la Teatru FIX (Str. Cuza Vodă nr. 10, subsol). Proiecția va începe la ora 18.00 și va fi urmată de discuții între participanți, pentru a înțelege mai bine fenomenul exploatării gazelor de șist în România. Filmul este subtitrat în limbă română, iar intrarea este liberă.

GasLand (Josh Fox, USA, 2010, 107 min.) prezintă povestea extracțiilor de gaze de șist pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Totul începe într-o zi, când Josh Fox primește o scrisoare de la o companie energetică prin care i se oferă o sumă consistentă de bani pentru a permite extracția de gaz de pe proprietatea sa. Ce este însă fracționarea hidraulică, procesul folosit pentru a extrage resursele din rocă, ce consecințe poate avea acest demers asupra mediului și sănătății oamenilor, care este rolul politicienilor în toată această afacere sunt întrebări la care Josh Fox încearcă să răspundă, în călătoria sa prin State.

Filmul va fi urmat de discuții între participanți și organizatori, pentru a înțelege fenomenul raportat la România și de ce este important ca societatea civilă de pretutindeni din țară să acționeze împotriva explorării și exploatării gazelor de șist.

afis web 1a

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.