Proiecție de film documentar „GasLand” despre gazele de sist / IASI

0

Asociația Mai Bine organizează proiecția filmului documentar GasLand, cu sprijinul Teatru FIX 

Asociația Mai Bine vă invită la proiecția filmului documentar GasLand, care va avea loc joi, 7 martie 2013, la Teatru FIX (Str. Cuza Vodă nr. 10, subsol). Proiecția va începe la ora 18.00 și va fi urmată de discuții între participanți, pentru a înțelege mai bine fenomenul exploatării gazelor de șist în România. Filmul este subtitrat în limbă română, iar intrarea este liberă.

GasLand (Josh Fox, USA, 2010, 107 min.) prezintă povestea extracțiilor de gaze de șist pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Totul începe într-o zi, când Josh Fox primește o scrisoare de la o companie energetică prin care i se oferă o sumă consistentă de bani pentru a permite extracția de gaz de pe proprietatea sa. Ce este însă fracționarea hidraulică, procesul folosit pentru a extrage resursele din rocă, ce consecințe poate avea acest demers asupra mediului și sănătății oamenilor, care este rolul politicienilor în toată această afacere sunt întrebări la care Josh Fox încearcă să răspundă, în călătoria sa prin State.

Filmul va fi urmat de discuții între participanți și organizatori, pentru a înțelege fenomenul raportat la România și de ce este important ca societatea civilă de pretutindeni din țară să acționeze împotriva explorării și exploatării gazelor de șist.

afis web 1a

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.