Proiecție de film documentar „GasLand” despre gazele de sist / IASI

0

Asociația Mai Bine organizează proiecția filmului documentar GasLand, cu sprijinul Teatru FIX 

Asociația Mai Bine vă invită la proiecția filmului documentar GasLand, care va avea loc joi, 7 martie 2013, la Teatru FIX (Str. Cuza Vodă nr. 10, subsol). Proiecția va începe la ora 18.00 și va fi urmată de discuții între participanți, pentru a înțelege mai bine fenomenul exploatării gazelor de șist în România. Filmul este subtitrat în limbă română, iar intrarea este liberă.

GasLand (Josh Fox, USA, 2010, 107 min.) prezintă povestea extracțiilor de gaze de șist pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Totul începe într-o zi, când Josh Fox primește o scrisoare de la o companie energetică prin care i se oferă o sumă consistentă de bani pentru a permite extracția de gaz de pe proprietatea sa. Ce este însă fracționarea hidraulică, procesul folosit pentru a extrage resursele din rocă, ce consecințe poate avea acest demers asupra mediului și sănătății oamenilor, care este rolul politicienilor în toată această afacere sunt întrebări la care Josh Fox încearcă să răspundă, în călătoria sa prin State.

Filmul va fi urmat de discuții între participanți și organizatori, pentru a înțelege fenomenul raportat la România și de ce este important ca societatea civilă de pretutindeni din țară să acționeze împotriva explorării și exploatării gazelor de șist.

afis web 1a

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează