Proiecte și proiecții pentru România de la 1,496 km distanță

0

Salut! Ne face placere sa contiuăm serie de interviuri online cu români aflați la km distanță de țară. Răspunde întrebărilor RomaniaPozitiva Mădălina Botoroagă, împărtășind cu noi câteva gânduri și proiecte despre România de la aproape …1500 de km distanță…

RomaniaPozitiva: Ce-ți oferă România și nu găsești afară?

Familia mea este în România și acest lucru mă va trage întotdeauna către țară. Totodată, îmi lipsește mult simțul umorului românesc sau cel puțin al prietenilor mei români.

RomaniaPozitiva: Care sunt lucrurile pe care le-ai descoperit despre România de când ești în străinătate?

De fiecare dată când revin acasă, conștientizez cât de mult potențial avem și că suntem într-adevar întreprinzători când ne punem mintea la contribuție. În ultimii ani am auzit despre o serie de inițiative în domenii diferite care își doresc să aibă o influență pozitivă și să contribuie la dezvoltarea României. Sper ca acest “trend” să continue și să auzim de tot mai multe știri pozitive.

RomaniaPozitiva: Ce faci pentru România de când locuiești în străinătate?

În ultimii 6 ani am locuit în Cairo, Manama și Muenchen și, indiferent de orașul în care m-am aflat, am vorbit întotdeauna despre România și obiceiurile noastre.

Imaginea țării este dată de fiecare dintre noi și am știut că persoanele cu care intru în contact vor vedea România prin ochii mei.

În plus, de când am auzit de inițiativa GRSPSociety am decis să mă implic și am fost unul dintre membrii fondatori. În acel moment locuiam în străinătate de mai bine de 2 ani și îmi doream să fiu mai conectată cu realitatea din țară, dar și să fac ceva concret.

RomaniaPozitiva: Ce te-a motivat să pleci?

În timpul facultății am fost membru într-o organizație studențească (AIESEC București) și prin intermediul ei mi-a fost trezit apetitul pentru experiențe internaționale și diversitate culturală. Astfel, încă din acea perioadă, mi-am dorit să explorez lumea și să locuiesc o perioadă în străinătate, într-o țară foarte diferită de România. Oportunitatea a venit după absolvirea facultății, când am plecat în Egipt pentru un stagiu de practică facilitat tot de AIESEC. La terminarea stagiului, mi-am dorit ca aceste experiențe să nu se oprească și aventura continuă și astăzi! Experiențele internaționale trăite și oamenii cu care am intrat în contact până acum au avut un impact puternic asupra dezvoltării mele profesionale și personale și am devenit mult mai deschisă la nou și mai tolerantă.

RomaniaPozitiva: Un vis de-al tău despre / pentru România.

Am multe vise pentru România și cred că toate se pot realiza! Dar voi împărtăși cu voi unul recent, născut în urma unei călătorii acasă: Vreau autostrăzi! Cred că o infrastructură puternică poate contribui considerabil la dezvoltarea economică.

Despre mine

  • Absolventă de ASE – Relații Economice Internaționale
  • Alumnă AIESEC
  • Angajată Microsoft Europa Centrală și de Est
  • Vice Președinte GRSPSociety
  • Optimistă și curioasă
  • Călătoare

PS: Multumim Madalina & GRSPSociety pentru interviul acordat!

Interviurile RomaniaPozitiva, iunie 2011

 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează