PRISPA, proiectul românesc al casei solare 100% independentă energetic se pregătește de licitație!

0

Casa PRISPA scoasă la licitație!

Echipa PRISPA scoate la licitație prototipul casei solare pe care o va prezenta în septembrie la Solar Decathlon Europe. Evenimentul va avea loc joi, 26 iulie 2012, ora 20:00, în parcarea magazinului Leroy Merlin, Șoseaua Chitilei 284. Prețul de intrare în licitație este de 50.000 Euro, deși valoarea estimată a casei este de 125.000 Euro.

PRISPA este proiectul casei solare, 100% independentă energetic, realizate de prima echipă românească calificată la concursul Solar Decathlon Europe 2012, cea mai importantă competiție de arhitectură sustenabilă și tehnologii integrate. Cu o arhitectură inspirată din tradițional, dar cu o tehnologie actuală, PRISPA este gândită pentru a răspunde cerințelor de confort ale omului contemporan.

 

Opțional probelor de concurs, cei 40 de studenți ai echipei PRISPA au construit casa solară în București, ca un exercițiu înaintea asamblării construcției la Madrid. Prototipul se află în parcarea magazinului Leroy Merlin și este vizitabil până în data de 7 august.

Casa și echipa sunt pregătite pentru competiție, însă fondurile necesare deplasării nu sunt încă acoperite. Din acest motiv, prototipul casei PRISPA va fi scos la licitație cu un preț de intrare de 50.000 Euro – instalațiile (evaluate la 41.000 Euro), mobilierul, electrocasnicele și transportul până la terenul viitorului beneficiar fiind incluse în preț.

 

PRISPA are nevoie de ajutorul Dumneavoastră pentru a reprezenta România! Mai puteți susține echipa PRISPA și donând kilometrii necesari pentru a ajunge la Madrid prin sistemul de donații online – prispa.org/donatii

——————————————————————-

www.prispa.org

Echipa de susținători ai  proiectului PRISPA

Parteneri

Habitat for Humanity România și Leroy Merlin

Sponsori Gold

Kronospan, Mandragora, Saint Gobain și Sunerg Solar Energy

Sponsori Silver

Bio Haus, Bog’art, Bosch, Fresh Air, Holzindustrie Schweighofer, Rheinzink, Rothoblaas, SIR Safety, Valcon Roofs, Valrom, Vandwest

Sponsori Bronze

Abis Studio, Arc Electronic, Artis Peritia, Cersanit, David & Baiaș, Eaton, Electrolux, Fenestela 68, Goldart, Kodak Cinelabs Romania, Medic’all Events, NanoPhos, Philips, Panalight, VELUX România și Wolf

Susținători

Aqua2use, Asociația Inginerilor Instalatori din România, AkzoNobel, Alveus, APlast, Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții, Arup, Asociația Studenților Europeni București, Avi Trans, Benati, Bog’art Steel, BRD – Groupe Société Générale, CMC, Construcți de Orgi și Tâmplărie, Euro Narcis, Fast Electronic Solution, Habitat Energy, Heat X, I-Joists, intro, Mobila Unicat, MSC Coninstal, Naturalpaint, Olin, Ordinul Arhitecților din România, OviGrup, Printoteca, Primăria Municipiului București, Romania Green Building Council, Romcab, Romexpo, Roto, Senso Ambiente, Spot Design, Technova, Topex, TSI și Webocrat.

Parteneri media

ArhiForum, Agenda Construcții, Arhitectura, Arhitext, Atelierul de Proiectare, Casa Mea, Căminul, Deco și Eco, Discovery România, DULGHER, Eco Magazin, EcoNet România Igloo, Links PR, Lume Bună, Modernism.ro, RomâniaPozitivă, Radio România Regional, România Liberă, Spațiul Construit, Tilllate, Zeppelin și Ziar de ARhitectură.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează