Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prin oraş, la pas

1

autor text: Andra Calenic, la rubrica Dreptul la Cuvant

Ai ieşit vreodată în oraş ca să te plimbi pur şi simplu, fără a intenţiona să ajungi undeva? Sau drumurile tale au mereu un scop precis şi nici nu priveşti stânga-dreapta?

Dacă tot a venit primăvara, vă propun să ieşim puţin din casă, doar pentru a face o plimbare în aer liber şi a ne bucura de ce-i în jur. Pentru mine, o plimbare plăcută este mereu binevenită şi mă linişteşte teribil. Plus că am descoperit tot felul de locuri interesante, iar pe moment am şi uitat unde sunt. Aşa că nu pot decât să vă invit şi pe voi să faceţi câţiva paşi:)

Lasă prejudecăţile acasă. Idei de tipul: „o să văd doar oameni trişti”, „mă deprimă clădirile cenuşii”, „mă enervează traficul”, „n-am nimic de văzut” sunt nişte piedici inutile pentru plimbarea ta. Observăm preponderent lucrurile pe care le căutam, inconştient, cu mintea şi cu privirea. Dacă ne fixam în minte că vom vedea doar aspecte urâte, evident că de asta vom avea parte.

Îmbracă-te comod, în haine în care să te simţi bine şi care să-ţi placă. Alege-ţi perechea preferată de pantofi, bluza colorată şi geanta de care ţi-e greu să te desparţi si pregăteşte-te de hoinărit.

Ia-ţi un aparat foto cu tine sau fii pregătit să faci poze cu mobilul. Nu trebuie să fii cine ştie ce specialist în arta fotografică, ai nevoie doar de bunavoinţă.

Daca ai chef şi timp, te poţi documenta puţin înainte: vreun loc de văzut mai interesant, un parc, o stradă, o clădire etc.

detaliu cladire

Cel mai important e să-ţi laşi problemele acasă şi să-ţi ţii ochii la îndemână. Da, ai citit bine. Ochii. De atâtea ori privim fără să vedem. De data asta, fă un exerciţiu de atenţie şi încearcă să vezi detaliile clădirilor, cum sunt îmbrăcaţi oamenii sau alte aspecte pe care în restul zilelor le neglijezi.

Mergi la pas, fără grabă, şi cască bine ochii. Cam toate oraşele au locuri uitate sau străzi unde nu prea ajungi – multe dintre ele ascund un aer special, diferit de atmosfera din rest. Poate nu o să dai doar peste clădiri renovate sau exotice, dar cu siguranţă vei descoperi o faţă nouă a oraşului.

Frumuseţea se învaţă şi se exersează. Antrenează-te să o vezi.

—————————–

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:)

Pentru mai multe pilule de optmism, încearcă şi aici:

Zâmbet şi sănătate
blog despre starea de bine:)

——————————–

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Un comentariu

  1. Pingback: 7 senzaţii de primavară | Romania Pozitiva

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.