Primăvara începe la Timișoara cu JobShop®

1

Între 17 şi 23 martie, JobShop®, unul dintre cele mai mari evenimente de carieră pentru studenţi, revine în cadrul Universităţii “Politehnica” din Timişoara. Evenimentul îşi propune să aducă studenţii universităţii mai aproape de viitori lor angajatori din cadrul companiilor şi să le acorde acestora oportunitatea de a-şi însuşi diferite abilităţi care le vor fi folositoare în carierele acestora.

Programul evenimentului se va desfăşura pe durata a 7 zile, evenimentul ajungând la apogeu în 20 şi 21 martie, în timpul zilelor de stand în care holul facultăților cu specializare Electro va reuni studenţi şi reprezentanţi ai companiilor. Fiecare din cele 7 zile va fi dedicată unor anumite tipuri de activităţi:

  • Zoom-uri pe companie: studenţii au ocazia să adreseze întrebări directe reprezentanţilor companiilor care îi interesează în cadrul acestor întâlniri.
  • Ateliere tehnice: oportunitatea studenților de a-și îmbunătăți cunoștințele teoretice dobândite în cadrul studiilor universitare
  • Cariere de succes: în cadrul acestei activităţi, studenţii pot discuta cu diverse personalităţi despre afacerile lor şi cum au reuşit să ajungă pe culmile succesului.
  • Vizite la companii: oportunitatea fiecărui student de a vedea activitatea în desfăşurare a fiecarei companii.
  • Sesiuni de training: acestea pun accentul pe dezvoltarea informală a studenţilor şi se axează pe abilităţile şi aptitudinile de comunicare, persuasiune sau negociere.
  • Interviuri: este un element de noutate al celei de-a XIX-a ediţii JobShop® şi presupune facilitarea interacţiunii directe între studenţi şi potenţialii angajatori, în vederea ocupării unui anumit post în cadrul unei companii.
  • Zilele de stand: cele două zile în care reprezentanţi ai companiilor ocupă holul facultăţii de Automatică şi Calculatoare (clădirea Electro) pentru a face cunoştinţă cu studenţii interesaţi de activitatea lor.

 

Detaliile legate de program sunt disponibile pe site-ul nostru, www.jobshop.ro/timisoara.

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie apolitică, non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din 1989 asigură modalităţi de a facilita comunicarea, cooperarea şi schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni din mediul academic tehnic. Organizaţia este prezentă în 83 de universităţi tehnice din 30 de ţări europene. Organizaţia BEST Timişoara a prins viaţă în primăvara anului 1991, la iniţiativa unui grup de studenţi entuziaşti, dornici de a profita din plin de anii de studenţie şi oportunităţile pe care aceştia le oferă.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.