Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primăvara începe la Timișoara cu JobShop®

1

Între 17 şi 23 martie, JobShop®, unul dintre cele mai mari evenimente de carieră pentru studenţi, revine în cadrul Universităţii “Politehnica” din Timişoara. Evenimentul îşi propune să aducă studenţii universităţii mai aproape de viitori lor angajatori din cadrul companiilor şi să le acorde acestora oportunitatea de a-şi însuşi diferite abilităţi care le vor fi folositoare în carierele acestora.

Programul evenimentului se va desfăşura pe durata a 7 zile, evenimentul ajungând la apogeu în 20 şi 21 martie, în timpul zilelor de stand în care holul facultăților cu specializare Electro va reuni studenţi şi reprezentanţi ai companiilor. Fiecare din cele 7 zile va fi dedicată unor anumite tipuri de activităţi:

  • Zoom-uri pe companie: studenţii au ocazia să adreseze întrebări directe reprezentanţilor companiilor care îi interesează în cadrul acestor întâlniri.
  • Ateliere tehnice: oportunitatea studenților de a-și îmbunătăți cunoștințele teoretice dobândite în cadrul studiilor universitare
  • Cariere de succes: în cadrul acestei activităţi, studenţii pot discuta cu diverse personalităţi despre afacerile lor şi cum au reuşit să ajungă pe culmile succesului.
  • Vizite la companii: oportunitatea fiecărui student de a vedea activitatea în desfăşurare a fiecarei companii.
  • Sesiuni de training: acestea pun accentul pe dezvoltarea informală a studenţilor şi se axează pe abilităţile şi aptitudinile de comunicare, persuasiune sau negociere.
  • Interviuri: este un element de noutate al celei de-a XIX-a ediţii JobShop® şi presupune facilitarea interacţiunii directe între studenţi şi potenţialii angajatori, în vederea ocupării unui anumit post în cadrul unei companii.
  • Zilele de stand: cele două zile în care reprezentanţi ai companiilor ocupă holul facultăţii de Automatică şi Calculatoare (clădirea Electro) pentru a face cunoştinţă cu studenţii interesaţi de activitatea lor.

 

Detaliile legate de program sunt disponibile pe site-ul nostru, www.jobshop.ro/timisoara.

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie apolitică, non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din 1989 asigură modalităţi de a facilita comunicarea, cooperarea şi schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni din mediul academic tehnic. Organizaţia este prezentă în 83 de universităţi tehnice din 30 de ţări europene. Organizaţia BEST Timişoara a prins viaţă în primăvara anului 1991, la iniţiativa unui grup de studenţi entuziaşti, dornici de a profita din plin de anii de studenţie şi oportunităţile pe care aceştia le oferă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.