Prima racheta romaneasca! (update 15 noiembrie ’09)

2

UPDATE: duminică, 15 noiembrie 2009

ARCA a anulat pentru a treia oară lansarea primei rachete spaţiale româneşti anunță realitatea.net

„Asociaţia Româna pentru Cosmonautică şi Aeronautică trebuia să lanseze astăzi prima rachetă românească. A treia încercare de lansare a fost însă anulată. Constructorii au spus că în maxim două-trei luni vor lansa prima rachetă spaţială construită de români.”

UPDATE: sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Prima rachetă românească va fi lansată azi!

hotnews.ro actualizează permanent informațiile despre această performanță românească extraordinară! Informații despre acest eveniment sunt și pe site-ul realitatea.net

ARCA a anulat pentru a treia oară lansarea primei rachete spaţiale româneşti anunță realitatea.net

Asociaţia Româna pentru Cosmonautică şi Aeronautică trebuia să lanseze astăzi prima rachetă românească. A treia încercare de lansare a fost însă anulată. Constructorii au spus că în maxim două-trei luni vor lansa prima rachetă spaţială construită de români.

Prima rachetă românească va fi lansată în curând!

skyRacheta se află la bordul unei nave care a plecat în largul Mării Negre, iar lansarea va avea loc în curând, într-o zi cu soare puternic pentru că energia solară are un rol extrem de important în propulsia acestei rachete.

La acest proiect, cercetătorii au lucrat 20 de ani, iar un aspect deosebit de important pentru noi este că motorul rachetei este de concepţie românească în totalitate. Această veste extraordinară pentru România este cu atât mai importantă cu cât proiectul presupune şi inovaţii interesante în industria aerospaţială!

„Combustibilul de fapt se bazează pe o soluţie ingenioasă a acestor cercetători: este apă oxigenată într-o proporţie de 70%, foarte puternică”, a precizat Sorin Learschi, de la Comandamentul naval pentru realitatea.net

„Urmărim un dublu obiectiv: primul este acela de a lansa prima rachetă spaţială românească, iar al doilea obiectiv este acela de a realiza prima lansare în cadrul competitţei de 30 de milioane de dolari, Google Lunar X Prize”, a declarat Dumitru Popescu.

Despre acest proiect foarte special pentru România şi despre ARCA (Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică) poţi să citeşti şi în articolul „Ce inseamna ARCA Lunar?”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.