Prima ediție TEDxBucharest City2.0. CINE SUNT SPEAKERII?

0

Prima ediție TEDxBucharest City2.0 ne dezvăluie secretele succesului celor care au reușit să își facă visele să devină realitate, schimbând pentru totdeauna peisajul urban și viața în comunitate.

20 Septembrie 2013 este ziua în care TEDxBucharest City2.0 – Dream me. Build me. Make me real – va aduce în fața publicului speakeri reprezentativi pentru comunitatea urbană în cadrul acestui eveniment inspirațional. Te așteaptă activități inedite și oportunități de networking cu influențatori din mediul de afaceri și din societatea civilă, artiști și oameni de cultură, dar și cu alți membri de seamă ai comunității TED. Evenimentul va avea loc la sediul partenerului nostru gazda pentru acest eveniment, UniCredit Țiriac Bank, în Bucuresti.

Toți cei care participă sunt invitați să doneze o carte ale cărei idei merită împărtășite. La finalul evenimentului, vom crea o bibliotecă ce va fi dăruită oamenilor fără adăpost din cadrul asociației SamuSocial.

Tematică

TEDxBucharest City2.0 va aduna sub umbrela acestui eveniment specialiști locali și internaționali din domenii de impact pentru peisajul urban al Bucureștiului: artă, business și antreprenoriat, design, arhitectură și implicare socială. Mai mult, începând cu ora 16:30, vom transmite live un eveniment cu adevărat inspirațional, TEDCity2.0, desfasurat în New York.

Experimentează o nouă latură a metropolei și vino să afli mai multe despre cei care pot să schimbe lumea prin visele lor, devenite realitate. Avem șansa de a admira împreună îndrăzneala și creativitatea ideilor pe care invitații ediției TEDxBucharest City2.0 le-au transformat în realitate. Bucură-te de oportunitatea de a face parte din comunitatea TED și alătură-te conferințelor care ne dezvăluie posibilitațile nelimitate ale orașului și oamenilor din el.

Anunțăm oficial și posibilitatea achiziționării biletelor cu un preț redus – Early Bird Registration –  pentru TEDxBucharest, eveniment ce va avea loc pe 9 Noiembrie, dar și a reducerilor oferite la achiziționarea pachetului TEDxBucharest City2.0 și TEDxBucharest.

 banner -01

Speakeri

În cadrul acestei prime ediții îi vom avea drept invitați pe cei care au reușit să aducă Bucureștiul mai aproape de locuitorii săi, l-au făcut cunoscut peste hotare, ori au facilitat conexiunile dintre oameni de valoare prin proiecte creative care i-au adus alături.

Printre cei care ne vor face să privim cu alți ochi energia orașului se numără:

  • Răzvan Zamfira (Poiana lui Iocan) – A dezvoltat proiectul Poiana lui Iocan împreună cu absolvenți ai Universității Sheffield. Ne va vorbi despre predictibilitate și organizare într-un București aparent haotic.
  • Sabina Nicolae (director SamuSocial) – Asociația SamuSocial are ca misiune salvarea oamenilor, ajutând persoanele adulte fără adăpost din Bucureşti. Ni se va dezvălui o parte nevăzută a Bucureștiului.
  • Grasu Cristian Vasile (director Societatea de Salvare București) – Și-a dedicat întreaga activitate profesională oamenilor, salvând zeci de vieți în fiecare zi. Vom afla, astfel, importanța comunității pentru serviciul de ambulanță.
  • Jean Popescu și Bogdan Ferariu (inițiatorii proiectului 1dece.ro) – Cei doi speakeri au sunt uniți de o pasiune comună – tehnologia și imaginea orașului.
  • Cristian Ciobanu (doctorand Harta Mentală a Bucureștiului) – Doctorand în Geografie Mentală, a creat o hartă a fricii în București. Avem șansa de a învăța cum să transformăm Bucureștiul prin simboluri și semnificații investite cu valoare emoțională.
  • Yvette Larsson (The Bucharest Lounge) – Ce poate convinge o suedeză să se îndrăgostească iremediabil de România și de București? Yvette Larsson a demarat proiectul The Bucharest Lounge în 2011, reușind să facă cunoscut și peste hotare farmecul acestei țări.

 

Pasiunea, prietenii și ideile revoluționare își dau întâlnire pe 20 Septembrie. Dacă vrei să faci parte din comunitatea TEDxBucharest, rezervă-ți un loc la conferințele de anul acesta.

 

Despre conferințele TED și TEDx

Cu o tradiție de peste 30 de ani, TED se ghidează după dictonul Ideas Worth Spreading. Aceaste conferințe reunesc oameni extraordinari din toate colțurile lumii, specialiști și vizionari în domenii precum Tehnologie, Entertainment și Design, care au reușit să schimbe lumea prin artă, știință sau afaceri de success.

TEDx reușește să ofere comunității, organizațiilor și participanților șansa de a interacționa. Ideile inspiraționale sunt împărtășite, an de an, unui public remarcabil.

TEDxBucharest s-a alăturat inițiativei internaționale încă de la început, din 2009, când au luat naștere și conferințele locale din întreaga lume. Astfel, a devenit posibilă participarea la cele mai motivaționale discursuri ale liderilor din metropolă și întâlnirea cu cei mai influenți oameni din domenii de impact pentru întreaga comunitate.

Parteneri strategici:

UniCredit Țiriac Bank – host partner;

FruFru;

Contego Coffee;

Phillips;

Acer;

FabLab.

Vizual final. TEDxBucharest City2.0

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează