Premiul Uniunii Europene pentru Literatura!

0

Scriitorul şi scenaristul român Răzvan Rădulescu a primit Premiul Uniunii Europene pentru Literatură! Premiul a fost primit datorită romanului „Teodosie cel Mic” potrivit Newsin.

Premiul UE pentru Literatură, aflat anul acesta la a doua ediţie, a fost iniţiat de Comisia Europeană, pentru a promova diversitatea culturală şi dialogul intercultural pe continent, scrie romanialibera.ro

„Răzvan Rădulescu s-a născut la 7 februarie 1969, la Bucureşti. Este absolvent al Facultăţii de Litere, şi al secţiei de Regie de operă a Academiei de Muzică. A fost membru al cenaclului Universitas, condus de Mircea Martin. În perioada 1991-1994, este lider de opinie al cenaclului Central şi apoi al cenaclului Litere condus de poetul şi prozatorul Mircea Cărtărescu.”

A fost co-scenarist al filmelor lui Cristi Puiu, Marfa şi banii, Moartea domnului Lăzărescu. A scris, în colaborare cu Cristi Puiu, scenariul filmului lui Lucian Pintilie, Niki şi Flo şi scenariul filmului lui Didi Danquart, Offset.
sursa: wikipedia.org

PS: Multumim Oana Petria pentru informatie!

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează