Premiul elvetian „bijuteria medievala” pentru Sighisoara

2

Sighişoara a câştigat premiul „Bijuteria medievală a României” din partea Elveţiei!
Vechiul oraş cu ziduri medievale, istoria, casa natală a Prinţului Vlad Ţepeş, Turnul cu ceas sunt doar câteva din argumentele pentru care Sighişoara a câştigat premiul Bijuteria medievală a României, distincţie acordată de Elveţia!
Sighişoara va ridica prestigiosul premiu de la Târgului Internaţional Elveţian al Vacanţelor, care se va desfăşura între 29 octombrie – 1 noiembrie 2009 la Lugano.

sighisoara„Fascinantul şi înfloritorul trecut, unicitatea medievală şi flerul romantic, poziţia sugestivă pe Valea Târnavei Mari, vechiul oraş cu ziduri medievale, cu alei şi străduţe caracteristice, casa natală a Prinţului Vlad Ţepeş şi legenda lui Dracula, numeroasele clădiri istorice, ca şi Turnul cu ceas şi Biserica Mănăstirii, sunt câteva din motivele care ne-au determinat să desemnăm această prestigioasă consideraţie Sighişoarei”, se arată în motivaţia Comitetului ştiinţific pentru Decernarea Premiilor Turismului Elveţian.” citează Realitatea.net

Realitatea.net a scris un articol cu mai multe detalii despre acest succes românesc turistic. Mai trebuie ca şi România să ştie ce să facă cu acest premiu. Primele semne însă sunt prezente. Alături de binecunoscutul festival de la Sighişoara, se pare că există şi un proiect de reconstrucţie a cetăţii vechi din Sighişoara. Citeşte aici detalii despre acest proiect.

(foto Florin Ghindă, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.