Premiile Superscrieri 2012, o nouă şansă pentru jurnalismul narativ

0

Fundaţia Friends For Friends anunţă lansarea celei de-a doua ediţii a Premiilor Superscrieri – non-ficţiuni care schimbă lumea.

Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale şi care îşi propune ca în câţiva ani să capete în România aceeaşi importanţă pe care o au premiile Pulitzer în America.

Juriul Superscrieri va fi format din nouă profesionişti cu experienţă în jurnalism şi comunicare, dintre care opt au confirmat deja participarea: Vlad Mixich – preşedintele juriului, Alexandra Bădiciou Matei, Larisa Ghiţulescu, Lidia Bodea, Mihnea Măruţă, Petrişor Obae, Teodor Tiţă şi Vlad Petreanu.

Pe lângă eseu, reportaj, opinie şi portret, anul acesta s-a introdus o nouă categorie de concurs: multimedia. Oricine ştie să scrie poveşti creative despre realitate se poate înscrie până la data de 30 septembrie 2012, exclusiv pe baza unui formular online de pe site-ul www.ffff.ro.

Pentru fiecare categorie de concurs se vor acorda câte trei premii, dintre care premiul I va consta în 500 de euro. Pe lângă acestea se va acorda şi Superscrierea anului – Premiul Romanian Business Leaders, în valoare de 1000 de euro. Printre sponsorii şi susţinătorii concursului de anul acesta se află RBL – Romanian Business Leaders, Tea ForteVellant, Okian, Decât o Revistă şi The institute.

Prima ediţie a Premiilor Superscrieri a fost lansată în iunie 2011 şi a încheiat înscrierile totalizând un număr de 213 participanţi şi 346 de materiale.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri, exploraţi ffff.ro/superscrieri

#Despre Fundația Friends for Friends

Fundația Friends for Friends (FFFF) susține creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: expoziția Ciorne 1.0 (în curând se lansează și Ciorne 2.0) – colecție de oameni și idei în devenire, Biblioteca FFFF – peste 1400 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, Creative Fitness Studio – program de antrenare și dezvoltare a creativității, evenimentele de la Caffffe Creativa și, nu în ultimul rând, Premiile Superscrieri.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează