Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premii pentru cei mai cetateni la Gala Premiilor Participarii Publice – G3P

0

Atunci cand se intampla ceva care afecteaza o intreaga comunitate, multi sunt cei care se revolta, insa putini sunt cei care fac ceva. Spatiul public pare sa nu mai apartina nimanui. Exista insa primarii care modeleaza spatiul public pe nevoile si dorintelor actorilor sociali. Si exista si cetateni si organizatii care au un cuvant de spus in organizarea spatiului public. Exista primarii in Romania care iau deciziile pe care le doresc cetatenii pe care ii reprezinta, deoarece ii consulta in elaborarea acelor decizii. Tinerii din ziua de azi isi inteleg rolul in comunitate si au incredere ca vocea lor se poate face auzita. Pentru toti acestia exista Gala Premiilor Participarii Publice – G3P.

Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe, in parteneriat cu Ambasada Regala a Norvegiei si Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) prin programul Tineret in Actiune organizeaza joi, 23 septembrie cea de-a doua editie a Galei Premiilor Participarii Publice.

Rand pe rand, pe scena vor urca cetateni, ONG-isti si reprezentanti ai institutiilor publice care prin valorile, programele si proiectele pe care si le-au asumat, au reusit sa croiasca deciziile publice dupa nevoile si dorintele comunitatilor lor. Toti acestia vor primi premii pentru proiectele de participare publica si advocacy pe care le-au inscris in Depozitele CeRe (www.ce-re.ro/depozite).

Gazda evenimentului va fi scriitorul Florin Iaru, iar in sala vor fi peste 100 de invitati, de la locuitori ai cartierelor bucurestene ce pun la cale redobandirea demnitatii de cetatean pana la cei ce fac deciziile publice.

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.