Premieră la BACĂU: primele proiecte finanţate prin Fondul Iniţiative Comunitare

0

Fundația Comunitară Bacău anunţă semnarea primelor patru proiecte finanţate prin Fondul Inițiative Comunitare, cu valori pe proiect cuprinse între 2500 lei şi 3700 lei.

bacau fundatia comunitaraFondul Iniţiative Comunitare are ca scop stimularea şi susţinerea iniţiativelor care vizează direct oraşul în care trăim. Prin acest fond dorim să sprijinim proiectele care dezvoltă atitudini civice şi care aduc o îmbunătăţire la nivelul mentalităţii colective şi a comportamentului. Suma  totală a programului este de 20.000 lei și se adresează grupurilor de initiativă, organizațiilor  neguvernamentale, asociaților de proprietari.

Proiectele finanţate sunt următoarele:

Bacăul în poveţe şi culoare, Grup de iniţiativă condus de Claudia Munteanu şi sprijinit de ARAS; Pe aleea principala din Parcul Cancicov ( dintre Bulevard si restaurant) vom desena/picta   pe fiecare parte a aleii cate  10 „file de carte” cuprinzand cate o intrebare de constientizare sau un citat celebru insotit de  un desen in tema propusa. Lucrarile vor fi realizate de un grup de 3 pictori impreuna cu cca 10 elevi  de la Liceul de Arta si 10 voluntari astefel incat sa avem cate 2 oameni pe fiecare lucrare.

Să luminăm cerul cu speranţă, Asociaţia Lumina; Derularea unei campanii de sensibilizare a actorilor din comunitate( medici, ONG-uri, instituţii publice, companii) ce pot interveni pentru schimbarea în bine a situaţiei copiilor şi adulţilor cu boli incurabile provenind din medii sociale defavorizate.

Mâini dibace, Asociaţia Un Zâmbet Bacău; Scopul proiectului il reprezinta cresterea interesului pentru dezvoltarea creativitatii, spiritului antreprenorial si pentru formare continua a tinerilor proveniti din zone defavorizate geografic si socio-economic din mediul rural al judetului Bacau; Obiectivele propuse sunt: Stimularea interesului pentru dezvoltarea abilitatilor creative a 25 tineri din mediul rural al judetului Bacau pe o perioada de 5 zile, prin participarea la un atelier de realizare a obiectelor handmade;  Incurajarea si sprijinirea celor 25 participanti in elaborarea unui plan pentru organizarea unei expozitii cu vanzare pe o perioada de 1 saptamana.

Hai să fim mai selectivi!, Asociaţia Vernal; Activităţile principale sunt: Instruirea personalului care activează în asociațiile de proprietari privind colectarea selectivă; Atelier de creație din deșeuri realizat într-un centru comercial cunoscut; Concurs cu obiecte decorative/utile create din deșeuri pentru elevi de toate vârstele din școlile orașului; Atelier de creație din capace PET în Piața Prefecturii (mozaicuri decorative).

 Informatii și pe www.fundatiacomunitarabacau.ro

fundatia comunitara bacau

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.