Prin ’50-’60 studenţii se plimbau după cursuri sau la sfârşitul săptămânii pe bulevardul de lângă Cişmigiu. 6.03 sau 6 Martie este vechea denumire a actualului Bulevard Regina Elisabeta.
„Calea Victoriei era pentru elite, 6 Martie era al studenţilor” spune dna. Alexandrina Udroiu în timpul unei discuţii care reconstituie traseul său urban în Capitala României pe baza unor fotografii de colecţie din trecut. Dânsa este una dintre acei „tineri urbani de altădată” ce au stat de vorbă cu tineri urbani de astăzi despre cum era Bucureştiul acum zeci de ani. S-au strâns câteva poveşti frumoase despre Bucureşti iar iniţiatorii campaniei „Povestiri de Bucureşti ale Tinerilor Urbani de Altădată” – Apa Nova Bucureşti, Primăria Capitalei şi Centrul pentru Informare ONU pentru România – invită bucureştenii cu mic şi mare să le descopere pe pagina Facebook a campaniei, locul unde se aşteaptă şi fotografii de pe străzile Bucureştiului de altădată pentru o expoziţie ce va fi deschisă la începutul lunii noiembrie.
Spune-ne într-un *comentariu (comentarii postate aici sau pe pagina de Facebook RomaniaPozitiva) care este zona preferată din Bucureşti a bunicilor tăi şi poţi câştiga prin tragere la sorţi unul dintre cele două volume „Bucureştiul în 22 de poveşti” oferite de Apa Nova prin intermediul RomaniaPozitiva.ro
*Comentariile sunt deschise până mâine (28 octombrie 2010) la 12:00.
3 comentarii
Imi amintesc cum mergeau bunicii mei, cel putin o data pe luna, prin Cismigiu. Nu de putine ori ma luau si pe mine in lungile lor plimbari. Pe atunci (anii ’70) era Buturuga si chioscul unde cinta fanfara duminica (nu stiu daca s-a pastrat acest frumos obicei).
Multumim.
Bunicilor mei le placea mult, mult sa se plimbe pe Calea Mosilor. Peste ani, ma plimb pe aceeasi strada, la brat cu cel alaturi de care sper sa imbatranesc. Bucuresti, te iubesc !