Din 2 octombrie, la Fundaţia Calea Victoriei, descoperi cum te influenţează basmele auzite în copilărie şi cum te pot ajuta acum, ca adult, să ai o viaţă mai armonioasa şi mai împlinită.
Cursul Poveștile ca metafore ale dezvoltării de sine îţi propune o abordare a poveştilor ca tehnică de terapie, întâlnită sub denumirea de “metoda fabulaţiei”.
Poveştile reuşesc să tămăduiască acolo unde raţiunea reuşeşte să vatăme. Tehnica fabulaţiei, despre care vom discuta la curs, poate fi utilizată ca metodă de stimulare a autovindecării, de aprofundare a conştiinţei de sine şi de dezvoltare a creativităţii.
Este vorba de o metodă utilizabilă de oricine, pe cont propriu, fără vreo contraindicaţie, destinată menţinerii părţii creative a minţii noastre, una care tinde să se atrofieze dacă e neglijată în favoarea exerciţiului tiranic şi exclusivist al raţiunii.
Pe lângă sensul lor vindecător, regenerator, relaxant, transformator etc., poveştile mai au şi darul de a atinge cu magia lor sufletele celor prezenţi, purtându-le către un tărâm fascinant la capătul căruia avem mai presus de toate surpriza de a ne trezi faţă în faţă cu noi înşine, cei de dincolo de măşti, de frici, de convenienţe sau cenzuri.
Ghid pe urmele poveştilor vindecătoare ne va fi Monica Găitănaru, psihoterapeut şi analist jungian.
Cursul va parcurge următoarele etape:
1. Introducere – structura arhetipală a basmului
2. Etapele călătoriei eroului
3. Dimensiunea vindecătoare a basmului
4. Simboluri şi metafore din poveşti ca suport pentru viaţa cotidiană
Te poţi înscrie la curs pe adresa contact@victoriei.ro, iar mai multe informaţii poţi citi aici: goo.gl/7dGjai
Lector: Monica Găitănaru
Dată începere: 2 octombrie 2017, Oră curs: 19:00
Număr ateliere: 4, Frecvenţă: zilnic, luni (o întâlnire durează 2h)
Cost: 240 ron (total pentru 4 întâlniri), Cost redus (studenţi, pensionari): 220 ron (total pentru 4 întâlniri)
Loc: Fundaţia Calea Victoriei, str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Bucureşti