Povesti pentru Copii

0

Proiectul Povesti pentru Copii a fost lansat la sfârşitul lunii ianuarie 2011 şi la început cuprindea doar câteva poveşti, poezii şi scenete – toate scrise de Emilia Plugaru (mama mea). Constatând un interes în creştere din partea publicului – am decis extinderea colecţiei de lucrări literare prin adăugarea ghicitorilor şi a alfabetului pentru copii în poezioare şi desene. Mai târziu au fost postate câteva desene animate şi poveşti ecranizate, iar în prezent site-ul cuprinde şi cele mai cunoscute poveşti ale Fraţilor Grimm şi Hans Christian Andersen, precum şi toate poveştile pentru copii ale lui Ion Creangă şi Petre Ispirescu. (Radu Plugaru, Coordonatorul proiectului „Povesti pentru Copii”)

 

RomaniaPozitiva: Ce este Poveşti Pentru Copii?

„Poveşti Pentru Copii” a apărut pentru a aduce frumosul în copilăria prichindeilor şi pentru a-i face pe aceştia să vadă în culori mai calde lumea din care fac parte. E o colecţie de lucrări literare printre care basme şi povestiri, scenete şi poezii pentru copii de toate vârstele. Au fost adăugate ghicitorile şi alfabetul român, ambele în versuri şi imagini. De asemenea există şi colecţia de desene animate şi poveşti ecranizate.

RomaniaPozitiva: De ce Poveşti Pentru Copii?

În ultimul timp nu prea vezi copii pe afară. Până nu demult, cum veneau vacanţele – nimeni nu stătea acasă. Curţile erau pline de vuiet, joacă, minge, copilărie… Acum – jocurile la calculator sunt cele mai populare. Şi internetul. De aici a şi pornit ideea lansării unui website dedicat în special celor mici – dacă ei nu se mai duc la cărţi, atunci să vină cărţile la ei.

RomaniaPozitiva: Ce înseamnă educaţie pentru copii?

Instruirea tinerei generaţii în spiritul distingerii binelui de rău. În acest sens importanţa poveştilor din colecţie se regăseşte probabil în faptul că ele redau o lume în care binele şi frumosul înving întotdeauna, o lume care place tuturor, o lume în care la final domnesc pacea şi înţelegerea. Scenetele, care sunt de fapt nişte fabule – parodiază adesea personaje şi deprinderi din contextul cultural şi istoric românesc.

RomaniaPozitiva: Care este motivaţia pentru proiect?

Intenţiile proiectului sunt de a realiza un mediu favorabil în care copiii să-şi cultive imaginaţia, bunul-simţ, dragostea de ţară şi bunele valori. Constatând că cei mici petrec tot mai mult timp în faţa calculatorului, adesea în detrimentul lor, am decis să transformăm aceste realităţi într-o experienţă pozitivă, plăcută şi avantajoasă pentru toţi.

RomaniaPozitiva: Planuri de viitor?

Se munceşte la un portal educativ pentru copii de toate vârstele. Aceasta înseamnă că se extinde colecţia de poveşti, poezii, scenete, ghicitori, desene animate şi poveşti ecranizate. De asemenea vor fi adăugate şi alte secţiuni precum colecţiile de fabule şi legende, poveşti audio, proverbe şi zicători, eventual şi un modul de jocuri educative pentru copii.

—-


Radu Plugaru – născut şi crescut la Chişinău într-o familie de intelectuali cu patru copii. Pasionat de-a lungul timpului (prin rotaţie) de diverse lucruri precum fotbal, pictură, ceramică, poezie, fizică, astronomie, informatică, pescuit, etc. În ultimul an de liceu aveam în faţă o dificilă dilemă – cea de a alege între chimie şi informatică pentru facultate. Am ales pe cea din urmă, astfel încât acum un mândru magistru în Calculatoare şi Sisteme Informatice 🙂

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.