Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Porneşte de la ce ai

0

Text: Andra Calenic

Dacă aş avea mai mulţi bani…

Dacă aş fi învăţat asta când trebuia…

Dacă aş fi mai talentat…

Frazele de mai sus reprezintă obstacole peste care nu reuşim să trecem şi pe care le servim ca scuză, faţă de noi înşine sau faţă de alţii, pentru nereuşita într-un domeniu sau pur şi simplu pentru că nu am ajuns acolo unde ne-am propus în viaţă. Ne plângem că nu avem resurse financiare, că ne lipsesc anumite aptitudini sau că nu ne ajunge timpul pentru a ne dezvolta pasiunea. Toate astea ne ţin pe loc şi ne opresc din a acţiona, la gândul că oricum nu avem cele necesare pentru un bun start.

Dar resursa noastră cea mai importantă suntem noi înşine, cu personalitatea, cunoştinţele şi abilităţile proprii. Aşa că porneşte de la ce ai şi foloseşte-te de aceste resurse. Se poate întâmpla să fim prea prinşi cu ce e în trend şi uităm să ne privim pe noi, la ce suntem NOI buni.

Nu te întreba de ce are nevoie lumea. Întreabă-te ce te face viu şi fă acel lucru. Pentru că lumea are nevoie de oameni care s-au trezit la viaţă.

Howard Martin

Lucrurile ar fi mai simple dacă am învăţa să profităm de ce avem, decât să ne cramponam de lucrurile care ne lipsesc.

Poate nu eşti la nivelul la care îţi doreşti, însă dacă aştepţi să vină timpul potrivit, s-ar putea să aştepti în zadar. Nu există aşa ceva, pur şi simplu trebuie să iei momentul aşa cum e şi să acţionezi. Nu te gândi că ai prea puţin sau nu eşti destul de bun, ci concentrează-te pe ce deţii acum şi pur şi simplu porneşte. Pe parcurs îţi vei îmbunătăţi activitatea, vei creşte, însă dacă vrei să evoluezi e nevoie să te mişti şi să faci chiar şi un pas în faţă. Sigur că poţi greşi, poţi să te loveşti de ziduri dure, însă cum altfel să înveţi?

Fă-ţi un inventar, vezi ce calităţi ai disponibile şi pune-le în valiză. Stabileşte-ţi traseul, apoi ridică-te şi pleacă la drum.

drum

Foto: patheos.com

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.