Policlinică socială gratuită pentru persoanele defavorizate din Bucureşti

0

FUNDAŢIA REGINA MARIA, CU SPRIJINUL PRIMĂRIEI GENERALE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, DESCHIDE PRIMA POLICLINICĂ GRATUITĂ DIN BUCURESTI

În Bucureşti există peste 2400 de persoane fără adăpost, declarate, iar aproximativ 100.000 de oameni nu beneficiază de asigurări medicale. Cu toate acestea, nu a existat până acum o policlinică socială care să acopere această nevoie reală.

Fundaţia REGINA MARIA, înfiinţată de Dr. Wargha Enayati şi de soţia sa, Mitra Enayati, anunţă deschiderea primei policlinici sociale gratuite adresată persoanelor defavorizate din Bucureşti. Policlinica socială REGINA MARIA va deservi cazurile sociale, inclusiv persoanele fără adăpost din toate zonele Bucureştiului şi persoanele neasigurate. Activitatea sa va fi susţinută de Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA şi de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială.

 

“O policlinică creată special pentru a veni în ajutorul persoanelor defavorizate social este visul meu şi al soţiei mele de foarte multă vreme. Credinţa Bahá’í şi, în mod special, modelul M.S. Regina Maria a României,  reprezintă motivul pentru care am luptat pentru această cauză. Nu am fost însă singuri. Ne-au ajutat mulţi parteneri cărora le datorez enorm. Este vorba de: Primăria Generală a Municipiului Bucureşti dar şi voluntari persoane fizice, medici şi cadre medicale. Implicarea într-o cauză prin care îi ajutăm pe cei mai puţin norocoşi decât noi trebuie privită ca lucrul cel mai important pe care îl putem face în viaţa noastră, pentru că ajutorul pe care îl oferim altor persoane ne va aduce, în final, cea mai mare mulţumire sufletească”, a declarat Dr. Wargha Enayati, cofondator al Fundaţiei REGINA MARIA.

„Primaria va susţine întotdeauna astfel de proiecte în care obiectivul este ajutorul celor care au mare nevoie de servicii medicale. Este o iniţiativă care merită tot respectul meu şi, sper, un model de urmat pentru cei care pot face astfel de gesturi sociale”  a declarat Dr. Sorin Oprescu, Primarul Capitalei.

Policlinica socială REGINA MARIA va funcţiona de luni până vineri între orele 9.00 şi 17.00 şi va oferi cele mai accesate servicii medicale precum: laborator, medicină internă, oftalmologie, cardiologie, stomatologie, ORL, dermatologie, ecografie şi mică chirurgie. Policlinica, localizată în Str. Dristor, nr. 81 – 88, Sector 3 (Rondul Baba Novac), va funcţiona cu o echipă de medici permanenţi  dar şi cu ajutorul multor voluntari – medici, cadre medicale şi personal auxiliar. Desigur, ajutorul fiecărei persoane care doreşte să se dedice acestei cauze este binevenit.

Fundaţia REGINA MARIA a fost înfiinţată de dr. Wargha Enayati şi soţia sa, Mitra Enayati în luna august 2010. Pe lângă Policlinica socială REGINA MARIA, fundaţia oferă suport pentru un program de after-school din comuna Clinceni care include peste 50 de copii şi sprijin financiar pentru asistentele maternale din aceeaşi comună.

 

DESPRE REŢEAUA PRIVATĂ DE SĂNĂTATE REGINA MARIA

Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA este cea mai mare reţea de servicii medicale private din ţara noastră, cu peste 1000 de medici permanenţi şi colaboratori în cele șase spitale şi 18 policlinici prezente în Bucureşti şi în ţară. În mai 2011, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a acordat Reţelei private de Sănătate REGINA MARIA recunoaşterea oficială de furnizor al Casei Regale a României. Este una dintre cele mai prestigioase recunoașteri a calității serviciilor de pe piaţa românească.

Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA oferă servicii de: laborator, prin Divizia Laboratoare Clinice Regina Maria, imagistică, spital, maternitate, celule stem şi Policlinica pentru copii. REGINA MARIA Spital de obstetrică şi ginecologie este prima maternitate privată din România şi singura maternitate privată care oferă servicii de naştere în apă. Totodată, REGINA MARIA Euroclinic este primul spital privat din România. De asemenea, un serviciu unic este oferit şi la Banca Centrală de Celule Stem Regina Maria, bancă cu depozitare în România de celule stem şi nu de sânge integral.

Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA beneficiază de profesionalismul şi implicarea celor mai reputaţi medici, astfel că Parteneriatul Academic, cu aproximativ 70 de medici profesori şi conferenţiari, aduce pacienţilor expertiza celor mai renumite personalităţi medicale din ţară şi străinătate, dar şi o relaţie apropiată între personalul medical şi pacienţi.

www.reginamaria.ro/fundatie

http://www.facebook.com/REGINAMARIA.Reteaua.privata.de.sanatate

http://www.youtube.com/watch?v=ZmZwIqcBGW4

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează