Pierdut Bucuresti. Oferim Recompensa!

3

Concurs de explorare urbana 29, 30 mai 2010!
Căutăm Bucureştiul. Bucureştiul locurilor deja ştiute sau neştiute, Bucureştiul clădirilor pe lângă care trecem adesea, dar nu întotdeauna le şi vedem. Vrem să găsim Bucureştiul pierdut, ascuns în casele şi clădirile bucureştene şi să încercăm să îl salvăm.
Te invităm să îl căutăm împreună, în weekendul 29 -30 Mai, la concursul de explorare urbană “În căutarea Bucureştiului pierdut”.

Timp de 2 zile, 20 de echipe se vor întrece în a îndeplini probe care mai de care mai participative! În fiecare zi vom descoperi  spaţiul Bucurestiului de azi şi de altădată:                                              .

Echipele vor fi împărţite în două, 10 echipe vor concura  sâmbătă , 29 mai, pe Labirintului, Calea Calarasilor si Magheru. Celelalte 10  vor explora duminică  pe Caderea Bastiliei, Lascar Catargiu şi Eminescu.

La sfârşitul fiecărei zile vom înmâna echipei câştigătoare o recompensă ce va ajuta caştigătorii să continue căutarea: două bicilete portabile. O să avem cu noi  arhitecţi şi urbanişti,  cu care să stăm la poveşti despre stilurile de arhitectură ale Bucureştiului de altădată, păstrate astăzi prin clădiri care de cele mai multe ori au devenit invizibile pentru autorităţi şi incomode pentru antreprenori; surprize pe traseu şi un spaţiu  creat pentru ca NOI să le spunem LOR, Primăria Bucureşti şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cum vrem să arate Bucureştiul NOSTRU.

Înscrierile sunt deschise săptămâna asta pe www.bucurestiulpierdut.ro, spaţiu online în care poţi şi semnala pe harta interactiva a oraşului case frumoase sau clădiri monument sub ameninţarea demolării sau a degradării, pentru a genera împreună propuneri de valorizare a acestor clădiri patrimoniu.  Ne găseşti şi pe Facebook “In cautarea Bucurestiului Pierdut” si pe twitter  #CautBucurestiul

UPDATE, 18 mai 2010: Mai sunt 32 de locuri deschise în concurs.

Concursul de explorare urbană dă startul proiectului cu acelaşi nume În căutarea Bucureştiulu Pierdut, ce va promova către autorităţi planuri de valorizare a patrimoniului din aceste zone, prin întălniri de consultare cu cetăţenii şi grupul de experţi, petiţii şi scrisori deschise şi o expoziţie foto. Proiectul este desfăşurat de Centrul de Resurse pentru Participare Publica (www.ce-re.ro), Asociaţia Salvaţi Bucureştiul (www.salvatibucurestiul.ro ) şi Asociaţia Bucureşti (www.asociatiabucuresti.ro ), cu sprijinul EEA Grants şi CEE Trust.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

3 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Pierdut Bucuresti. Oferim Recompensa! | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

Comentează