Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Petrecere țărănească. Recolta de bine @ Hanul lui Manuc

0

O săptămână pentru a-ți rezerva un loc în horă

Petrecere țărănească. Recolta de bine

O seară pentru a descoperi Sudul României

9 octombrie 2012, de la 19.00, Hanul lui Manuc Bucuresti

Că aşa-i hora românească, cine-o joacă să trăiască!

Dacă nu ai mai jucat demult într-o horă sau ți-e dor de una, Fundația PACT te invită pe 9 octombrie de la 19.00, să-nvârtești hora cu foc Petrecerea Tărănească. Recolta de bine la Hanul lui Manuc.

invitatia-electronica-Rustic

Vom servi bucate tradiţionale pe ritmuri de doine autentice cântate de Amalia din Cocorăştii Mislii, jud. Prahova, de Georgiana din Cândeşti, jud. Dâmboviţa, şi vom ridica un pahar în cinstea ansamblurilor de dans folcloric din Făcăeni, jud. Ialomiţa, și Cândești care ne vor aminti ce-nseamnă să joci româneşte.

 

La intrare oamenii din comunităţile noastre vă vor întâmpina cu o expoziţie vie de artă şi tradiţii şi cu mici ateliere de ţesut la război, împletituri din nuiele şi răchită, prelucrare manuală a lemnului sau modelare a lutului, confecţionare  de păpuşi în port popular şi alte obiecte şi obiceiuri de inspiraţie tradiţională.

Pentru că seara este mai mult decât o petrecere, este o recoltă de bine, pe parcursul evenimentului vei avea oportunitatea să susţii toate aceste comori de la sat şi traiul oamenilor în armonie cu ele, participând la o licitaţie şi o tombolă de bunuri şi activităţi oferite de către parteneri ai fundaţiei şi oamenii din comunităţi.

Dacă ţi-e dor de vin proaspat de casă, ţuică gata scoasă din cazan, bucate făcute la ceaun, zacuscă şi magiun ca la bunica, pe 9 octombrie noi abia aşteptam să-ţi amintim cum se îmbină aromele şi gusturile cu tradiţiile româneşti.  Participarea la eveniment se face printr-o donaţie în valoare de 100 de euro / cuplu. Această contribuţie la recolta de bine reprezintă o faptă bună pentru comunităţile în care lucrăm. Cu o recoltă bogată, vom susţine noi iniţiative locale precum cele 12 proiecte din comunităţile noastre pe care le finanţăm anul acesta prin PACT pentru COMUNITATE cu 40.000 de dolari.

Pentru detalii şi confirmări aşteptăm e-mailul tău la ioana.traista@fundatiapact.ro  şi/sau +0723 334 645. Iar pentru a fi la curent cu noutățile despre eveniment, urmărește-ne pe rustic.fundatiapact.ro.

În cadrul evenimentului, ne vom bucura de expoziția de artă contemporană “Arhaic versus modern”  a grupului 4Art format  din artistii Alina Manole, Cristian Crestincov și Răzvan Stanciu şi de un colaj de cimilituri de la Printotecă.

Pe scurt:

  • Pe 9 octombrie de la 19.00 te așteptăm la Hanul lui Manuc (Bucuresti, Str. Franceză 62-64) pentru a sărbători recolta de bine.
  • Donația pentru intrare este de 100 euro/cuplu.
  • Dress code: element tradițional românesc.

Nu ne-am putea bucura de aceste evenimente fără sprijinul partenerilor: CEO Clubs, Lacerta, Hanul lui Manuc, Iutta, La Blouse Roumaine, Atelierul de Haine, Mihaela Ivana, FurgaMurga, 4Art, Printoteca, Cai verzi pe pereti, Una ca Luna, Made by You, Mândra Chic, Publica, Image Matters, și partenerilor media: Romania-Insider, City Compass, The Bucharest Lounge, CSR Media, Romania Pozitivă.

 

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.