Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 90 de companii, aproximativ 600 de interni si trainee pentru peste 15 000 de candidati

0

Peste 90 de companii fac angajari in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP

90 dintre cele mai active companii din industriile IT&C, outsourcing, consultanta, bancar, inginerie, bunuri de larg consum si retail vor participa pe 30-31 martie la cel mai mare eveniment de cariera, Angajatori de TOP.  Cele mai bine reprezentate domenii din punct de vedere al numarului de joburi sunt: IT, Telecom, outsourcing si consultanta.

Pentru cele 3000 de oportunitati de cariera angajatorii cauta profesionisti cu experienta relevanta si pasionati de industriile IT&C, outsourcing, consultanta, bancar, inginerie, bunuri de larg consum si retail si care cunosc o a doua limba straina europeana, iar in ceea ce priveste profilul candidatilor entry-level, companiile au in vedere tineri cu rezultate academice remarcabile si implicati in activitati extracurriculare.

In cele doua zile ale evenimentului sunt asteptati peste 15 000 de candidati, profesionisti cu experienta, dar si studenti si proaspat absolventi pentru programele de internship si management trainee. Pentru candidatii cu experienta oferta celor 90 de companii participante acopera domenii precum: IT, telecom, consultanta si bancar. Printre oportunitatile de cariera  adresate acestora se numara pozitii de Senior PHP Developer, PHP Senior Developer, Hardware Engineer, Senior C++ Developer Windows, Audit Associate, Internal Audit Process Manager, Spend & Contract Analyst, Reporting Engineer.

La aceasta editie companiile vor recruta aproximativ 600 de interni si trainee. Fata de editiile anterioare se observa o crestere a numarului companiilor care au dezvoltat programe de internship sau de trainee.  Departamentele pentru care angajatorii recruteaza includ: software development, marketing, vanzari, contabilitate, protectia mediului, achizitii, inginerie, calitate, telecomunicatii, productie, HR, suport tehnic, audit, taxe si logistica.   Criteriile pe care le urmaresc angajatorii pentru acest tip de programe sunt: implicarea in activitati extracuriculare, rezultatele academice bune, expunerea internationala si cunoasterea a minim unei limbi straine.

Peste 30 de companii participante la Angajatori de TOP vor oferi astfel de programe, iar dintre acestea putem mentiona: BCR, Billa Romania, Bitdefender, Carpatcement Holding, Cefora Business School, Coca-Cola HBC Romania, Genpact, Intel, Ixia, JTI, Kraft Foods Romania, L’Oréal, Mazars, Mega Image, Nestlé Romania, Unilever, Luxoft Romania.

„Genpact este unul dintre angajatorii de top in ultimii ani in Romania si vom continua pe aceeasi linie in 2012. Anul trecut ni s-au alaturat mai mult de 1000 de colegi in sediile noastre din Bucuresti si Cluj, iar anul acesta compania va creste intr-un mod similar. Cautam colegi care sa fie pasionati de finante – contabilitate, customer service sau achizitii si care vorbesc limbi straine  cum ar fi Germana, Franceza, Spaniola, Italiana si limbi rare precum Olandeza, Sudeza si Norvegiana. Incepand de anul acesta suntem incantati sa demaram proiectul Gateway – Genpact Trainee Program, care se adreseza tinerilor fara experienta profesionala. Programul presupune dezvoltarea de competente si cunostinte in domeniul  financiar- contabil print-un curs intensiv cu o durata de aproximativ  2 luni, la finalul caruia participantii vor avea oportunitatea de angajare in cadrul companiei”, a declarat Ioana Mihalache, Romania Recruitment Manager, Genpact.

Modalitatea in care vizitatorii pot aplica CV-ul pentru joburile deschise de companiile participante este diferita la aceasta editie. Cu un singur CV BarCODE candidatii pot aplica la cele peste 3000 de oportunitati de cariera. Tot ce trebuie sa faca este sa acceseze contul personal de pe www.hipo.ro sau sa isi creeze unul nou, in cazul in care nu il au deja realizat. Din contul lor candidatii vor selecta iconita de descarcare CV BarCODE pentru Angajatori de TOP, iar apoi il vor printa intr-un singur exemplar pentru eveniment Angajatori de TOP de pe 30-31 martie.

 

Una dintre companiile cu planuri de recrutare pentru aceasta toamna este HP Global e-Business Center: “Pentru editia de anul acesta, ne pregatim sa primim CV-uri atat din partea proaspat absolventilor, cat si din partea profesionistilor cu minim 2-3 ani de experienta dobandita in zona proceselor financiare, controlling sau care detin competente foarte bune in project management. De asemenea, suntem mereu deschisi tuturor vorbitorilor de limbi straine, carora le oferim oportunitati excelente de dezvoltare a carierei si acces la o gama extrem de variata de cursuri, oportunitati de dezvoltare si alte instrumente de pregatire profesionala” a declarat Alexandra Oana, Country Staffing Lead la HP GeBOC.”

„Datorita cresterii inregistrate de companie la nivel global in ultimii ani si a perspectivelor de dezvoltare in Europa, Synygy planuieste largirea echipei din Romania cu un numar de cel putin 50 de tineri profesionisti. Pentru Bucuresti ne axam pe recrutarea unor candidati cu abilitati numerice si analitice excelente si cunostinte solide de Excel si baze de date. Noii membrii ai echipei noastre trebuie de asemenea sa poata comunica fluent in limba engleza si sa aiba o puternica orientare catre managementul relatiilor cu clientii” a declarat Mihaela Berechet, Human Resources Manager, Synygy Europa

“Datorita planurilor de a ne consolida echipa de promovare a brandurilor Sandoz, la nivel national, in acest an vom oferi oportunitati de angajare, cu precadere, pentru rolurile de reprezentanti medicali si reprezentanti de vanzari. In prima jumatate a anului anticipam ca vom oferi astfel de pozitii in majoritatea oraselor mari din tara. Ne orientam catre persoane cu abilitati de comunicare si interrelationare, pasionate de domeniul farmaceutic, care au beneficiat deja de o instruire formala in domeniu si sunt motivati sa isi consolideze cariera. Pentru rolurile de reprezentant medical, studiile superioare de medicina sau farmacie reprezinta un avantaj substantial” a declarat Felicia Georgescu, Director Resurse Umane, Sandoz Romania.

Targul de cariera Angajatori de TOP va fi deschis vineri, 30 martie in intervalul orar 10.00-18.00 si sambata, 31 martie intre orele 10.00-17.00. Lista completa a angajatorilor si detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.hipo.ro

 

Evenimentul Angajatori de TOP este sustinut de partenerii media: Radio21, Bestjobs, CHIP Computers, Cariere, 24FUN, 9am, Wall-street, Business24, Comunicatedepresa.ro, Evenimente Studentesti, T&T Tehnica si Tehnologie, IQads, HotNews, Stud-life, Medien Conferences, Catalog Cursuri, Curierul National, Romania Libera, Business-edu.ro, Spectacular, Calendar Evenimente, Computer Blog, HIT.ro, COMUNIC@TII Mobile, Metropotam, RegieLive, Balaur, Educativa, Talentees, Start UB si Ziare.com.

 

Angajatori de TOP este organizat de Catalyst Solutions, companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de candidati cu potential. Catalyst Solutions sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic pentru candidati talentati care sa contribuie la cresterea organizatiilor lor. Printre solutiile aplicate pentru identificarea si selectia tinerilor cu potential se numara: programul Consulting Days, proiectul Top Talents Romania, publicatiile anuale „Ghidul Angajatorilor” precum si portalul de cariera www.hipo.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.