Peste 6 milioane de Euro în 2012 bugetul programului Tineret în Acţiune. Bani pentru proiecte

0

6.448.359 de Euro este bugetul Tineret în Acţiune în 2012!

În 2012, România are alocat un buget total de 6.448.359 de Euro pentru programul Tineret în Acţiune.

Spre deosebire de primii 5 ani de funcţionare a programului (2007-2011), începând cu anul 2012 în cadrul programului vor exista numai 3 termene limită de depunere a dosarelor de candidatură

  • 1 februarie
  • 1 mai
  • 1 octombrie

Începând cu 2012, în cadrul programului Tineret în Acţiune formularele de candidatură se trimit online, cu excepţia formularelor pentru Serviciul European de Voluntariat (Acţiunea 2 din cadrul programului).

Dosarele de candidatură complete se trimit în continuare numai prin poştă. Pentru mai multe detalii privind programul Tineret în Acţiune, puteţi accesa site-ul programului, www.tinact.ro.

333 proiecte Tineret în Acţiune finanţate în 2011

În 2011 România a avut un buget total de 5.130.598 de Euro în cadrul programului european Tineret în Acţiune. La cele 5 termene limită la care s-au primit dosare de candidatură (1 februarie, 1 aprilie, 1 iunie, 1 septembrie şi 1 noiembrie) au fost primite spre finanţare 1486 de proiecte, dintre care 333 de proiecte au fost aprobate – cu 16 mai multe decât în 2010.

În aceste proiecte vor fi implicaţi direct aproximativ 6000 de tineri şi lucrători de tineret.

—-

În anul 2011 ANPCDEFP – instituţia care gestionează programul Tineret în Acţiune – a organizat, prin reţeaua de formatori a programului, peste 100 de cursuri de formare (cursuri de scriere de proiect, module de formare pe metode şi instrumente de educaţie nonformală, cursuri de managementul voluntarilor şi constituire de ONG, dar şi cursuri de formare axate pe teme specifice programului Tineret în Acţiune).

Peste 2500 de lucrători de tineret şi tineri au fost implicaţi în evenimente şi cursuri de formare.

Tineret în Acţiune (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri, prin finanţarea de proiecte. Programul, cu finanţare de la Comisia Europeană, promovează voluntariatul, iniţiativele tinerilor, participarea activă a acestora la nivelul comunităţii şi în cadrul procesului decizional, includerea tinerilor cu opotunităţi reduse, dialogul intercultural. În România, programul este gestionat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

În cadrul Tineret în Acţiune pot candida organizaţiile neguvernamentale, instituţiile publice care lucrează cu tinerii, şcolile speciale pentru tineri cu dizabilităţi şi grupurile informale de tineri.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.