Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 5000 de euro cash și recunoaștere pentru scriitura creativă: Premiile Superscrieri 2013

0

Premiile Superscrieri 2013 – peste 5000 de euro cash și recunoaștere pentru scriitura creativă

Fundaţia Friends For Friends invită toţi autorii – consacraţi sau nu, din presă sau de pe platforme digitale, jurnalişti sau bloggeri, profesionişti sau amatori – să participe la ediția a treia a competiției Premiile Superscrieri, non-ficțiuni care schimbă lumea.

vizual Fb Superscrieri 3Cele mai “curate” premii românești de scriere creativă și jurnalism narativ își deschid înscrierile până pe 30 septembrie 2013, pe site-ul www.ffff.ro –  exclusiv pe baza unui formular online.

Cu un istoric la primele două ediții de 462 de participanți cu 721 de lucrări înscrise, cu peste 30 de câștigători și premii în valoare totală de aproape 10 000 de euro, competiția își propune să încurajeze în România acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini.

logo SuperscrieriLucrările înscrise la cele cinci categorii de concurs (Reportaj, Eseu, Opinie, Portret și Fotojurnalism și Multimedia) vor fi evaluate de un juriu care se extinde anul acesta la un număr de 15 profesioniști cu experiență în jurnalism și comunicare: Vlad Mixich – a doua oară președintele juriului, Ani Sandu, Cristian Movilă, Dan Duca, Gabriel Dobre, Larisa Ghițulescu, Liviu Iolu, Marta Ușurelu, Melania Medeleanu, Mihnea Măruță, Paul Radu, Tania Radu, Teodor Tiță, Vasile Ernu și Vlad Petreanu.

La această ediție se vor oferi 18 premii care însumează peste 5000 de euro: patru premii I, în valoare de 500 de euro fiecare (susținute de Friends Advertising), precum și premii speciale – Superscrierea Anului – 1000 de euro (susținut de Romanian Business Leaders) și Premiul special Avon -300 de euro. Pentru categoria Fotojurnalism și Multimedia, F64 oferă premiul I, un super produs. Totodată, noutatea introducerii unei minime taxe de participare de 10 lei are ca scop constituirea unui nou premiu – o bursă pentru un tânăr jurnalist, în vederea realizării unei lucrări de non-ficțiune.

„Premiile Superscrieri oferă o aspirație palpabilă, la care poate ajunge oricine muncește serios, documentează corect și scrie cu talent. Câștigătorul devine astfel conștient de propria-i valoare profesională. Și într-o breaslă atât de perisabilă, cum este astăzi media românească, asta îți dă curaj. Iar curajul nu se poate cumpăra de pe Amazon, oricât de mare ți-ar fi salariul sau audiența”, declară Vlad Mixich, președintele juriului (jurnalist la HotNews.ro, corespondent al Deutsche Welle în România).

Lansate în 2011, Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale. Cu alte cuvinte, Superscrieri își propune săîncurajeze în România tipul de scriitură care dă câştigătorii de premii Pulitzer.

 

„Se pare că România răspunde mult mai ușor la salvat căței orfani decât la a contribui pe termen lung, la sănătatea unei meserii-atitudine, aceea de scriitor de non-ficțiune creativă, cu atâta impact în societate. Așa că cel mai important lucru pe care-l găsesc de spus acum e că le mulțumesc foarte tare și îi felicit pe cei ce ni se alătură cu oameni, energii și bani pentru a duce Superscrieri tot mai sus.”  – declară Sorin Trâncă, Președintele FFFF și inițiatorul competiției.

 

Ediția actuală a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibilă fără susținerea:

Sponsori: Orange – sponsor principal, Avon, Romanian Business Leaders, Friends Advertising, F64, Humanitas, Okian , Publica, Tea Forte, Vellant.

Parteneri media: Hotnews, Esquire, Academia Cațavencu, România Liberă, Decât o Revistă, National Geographic, Igloo, IQ Ads, The Institute, RFI, România Pozitivă, All Hollow, Sub25, 121.ro, Casa mea, Manager Express, Inspire Business.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri, explorați http://ffff.ro/superscrieri/.

logo FFFF#Despre Fundația Friends For Friends

Fundația Friends For Friends (FFFF) susține creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – program de antrenare și dezvoltare a creativității, expoziția Ciorne 2.0, Biblioteca FFFF – peste 1400 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, evenimentele de la Caffffe Creativa și, nu în ultimul rând, Premiile Superscrieri.

castigatorii Superscrieri 2012

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.