Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 1.5 milioane de Euro disponibili pentru proiecte Tineret în Acţiune la termenul limită 1 octombrie

0

 1 octombrie este ultimul termen limită la care se pot depune proiecte în cadrul programului european Tineret în Acţiune. Bugetul aferent acestei ultime runde este de peste 1.5 milioane de Euro, reprezentând 25% din suma totală alocată pentru proiecte în 2013.

Bugetul este alocat după cum urmează:

 • Schimburi de tineri: peste400.000 Euro
 • Iniţiative ale tinerilor: aproape 200.000 Euro
 • Proiecte pentru democraţie participativă: aproape 100.000 Euro
 • Serviciul European de Voluntariat: peste 550.000 Euro
 • Cooperare cu ţările partenere dinvecinătatea Uniunii Europene: aproape 200.000 Euro
 • Proiecte de formare şi reţele: peste 100.000 Euro
 • Întâlniri ale tinerilor şi ale responsabililorde politici de tineret: aproape 100.000 Euro

Şi la acest termen limită pot candida organizaţiile neguvernamentale, instituţiile publice implicate în lucrul cu tinerii, grupurile informale de tineri şi şcolile speciale (singurele instituţii din cadrul sistemului formal de educaţie care sunt eligibile). 

1076 de proiecte Tineret în Acţiune depuse la 1 februarie şi 1 mai

La termenele limită de la 1 februarie şi 1 mai 2013 au fost depuse spre finanţare, în total, 1076 de proiecte, dintre care:

 • 251 de proiecte pe Schimburi de tineri (82 aprobate)
 • 412 proiecte pe Iniţiative ale tinerilor (128 aprobate)
 • 29 de Proiecte pentru democraţie participativă (13 aprobate)
 • 130 de proiecte pe Serviciul European de Voluntariat (54 aprobate)
 • 130 de proiecte de cooperare cu ţările partenere din vecinătatea UE (33 aprobate)
 • 82 de Proiecte de formare şi reţele (20 aprobate)
 • 42 de proiecte de Întâlniri ale tinerilor şi responsabililor de politici de tineret (16 aprobate)

Programul Tineret în Acţiune, implementat în perioada 2007-2013, este gestionat în România de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP). Pentru perioada 2014-2020 urmează să se lanseze noul program european de finanţare în sfera educaţiei, tineretului, formării şi sportului, Erasmus Plus.

tineret in actiune

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.