Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Personalitati contemporane in expozitiile de fotografie „Romani Frumosi“

0

Expozitiile cu portretele realizate de Matei Buta unor personalitati contemporane vor putea fi vizitate in perioada 11 mai – 17 iunie la Constanta, Iasi, Cluj si Timisoara, in reteaua librariilor Carturesti. Seria de expozitii face parte din proiectul „Romani Frumosi“, un demers de promovare a unor romani cu realizari marete.

 

Portretele a 28 romani – repere culturale si spirituale ale prezentului, vor fi prezentate in 4 expozitii de fotografie gazduite de librariile Carturesti din Constanta, Iasi, Cluj si Timisoara. Cu un titlu simplu si direct, proiectul „Romani Frumosi” este initiativa fotografului Matei Buta care si-a dorit realizarea unei galerii de valori prin surprinderea unor personalitati in portrete identitare.

„Fotografia este un instrument de prezentare si reprezentare umana. Aceasta este premisa de la care am plecat in realizarea proiectului. Miza este aceea de prezentare a unor personalitati contemporane in portrete identitare care sa-i surprinda in mediul lor de excelenta, cadrul captand elemente definitorii din biografia fiecaruia in speranta ca, vizualizand aceste fotografii, ne va fi mai usor sa ni (re)amintim.“, sustine fotograful Matei Buta.

Realizat in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN), proiectul „Romani Frumosi“ strange laolalta 28 de portrete prezentate sub forma unei galerii online gazduita pe platforma www.romani-frumosi.ro si a unei serii de expozitii, scopul final fiind reunirea fotografiilor acompaniate de biografii scurte intr-un album ce va avea lansarea la finele lui 2012.

Dupa o campanie de provocare la cunoastere si recunoasterea prin ghicitori raspandite de organitori pe website-ul proiectului, www.romani-frumosi.ro si pe pagina de facebook, vizitatorii expozitiilor  vor fi primii care ii vor putea privi, capta si memora pe cei 28 de Romani Frumosi din galeria de portrete si valori. Vizitatorii vor putea aprecia, de exemplu, portretul celei care la 17 ani are 21 de expeditii, 6 recorduri de varsta si Seven Volcanoes cuceriti; al actritei cu cele mai multe premii UNITER; al primului medic de chirurgie plastica pentru copii; al tesatoarei maramuresene faimoasa la nivel international; al multor romani frumosi despre care ar trebui sa invatam in scoala, sa-i vedem in presa si sa-i cunoastem mai indeaproape.

Expozitiile sunt instalate pe simezele galeriilor incepand cu 11 mai la Constanta, 13 maila Iasi, 15 maila Cluj si 17 mai la Timisoarasi sunt posibile datorita sprijinului acordat de iStyle, F64, Vodafone si Epson, cu sustinerea media a Radio France International, Radio Romania Cultural, Revista Arte si Meserii, Foto-magazin.ro, Vernisaje.com, Foto4ALL, Clubul Foto, RomaniaPozitiva, Metropotam, Webcultura, Agentia de carte, Academia de fotografie, Port.ro, Modernism, si a BrandingpentruFotografi.ro, platforma de servicii de branding si comunicare.

Despre Matei Buta

Matei Buta este pasionat de fotografie de portret, urmareste afirmarea si joburi in acest gen fotografic, dar nu se da inlaturi nici de la fotografia de strada. Si-a facut ucenicia in fotografia de portret in SUA si continua sa se perfectioneze ca autodidact sau in cadrul workshopurilor la care participa periodic. „Romani Frumosi“ este primul sau proiect expozitional.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.