Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pegas, renasterea unui brand autentic! Interviu RomaniaPozitiva cu Atelierele Pegas

3

Sa ridice mana sus, sus, sus cine nu a auzit de bicicletele Pegas! Hm? … E cineva? Ne gandeam noi ca nu sunt multi cei care nu au auzit de Pegas. Bicicleta copilariei pentru milioane de romani, Pegas are sanse foarte mari sa revina in realitatea noastra. Ne face mare placere sa iti prezentam un interviu de exceptie cu Atelierele Pegas, echipajul care se ambitioneaza sa renasca un brand autentic! 

Pegas, renasterea unui brand autentic!

RomaniaPozitiva: Cine sunteti?

Echipajul Pegas: Atelierele Pegas au in componenta o echipa de iubitori ai bicicletelor si sustinatori ai valorilor romanesti; „Atelierele” s-au conturat treptat atragand  sustinatoari ai ideii resuscitarii unui brand autohton de biciclete.

Nucleul echipei care a lucrat din greu la tot ce inseamna noile modele de biciclete “Pegas” si la renasterea brandului este alcatuita din Andrei Botescu antreprenor cu o formare profesionala in sociologie si psihologie sociala, Ciprian Fruzeanu – designer industrial, Adi Teasa- expert in mecanica bicicletelor si biciclist pasionat de multi ani, Alexandru  Manda – expert marketing si de asemenea biciclist urban pasionat, Anamaria Georgescu – project manager; trebuie sa subliniem ca pe langa acest “echipaj”  exista si un grup mai mare de oameni care ne  sustin si ajutata atunci cand avem  nevoie.

RomaniaPozitiva: De ce Pegas? Cine sunt clientii vostri? 

Echipajul Pegas: Toti cei implicati in acest proiect de valoare sentimentala am fost marcati in copilarie de bicicleta Pegas in diferite feluri, si am putut savura senzatia de libertate pe care ne-a oferit-o cu atata usurinta de-a lungul copilariei… ne doream sa retraim din nou o senzatie de  euforie copilareasca.

In momentul de fata, modelul cu care reintroducem Pegas-ul in peisajul urban este unul ce utilizeaza o serie din trasaturile caracteristice unuia dintre modelele cele mai celebre ale copilariei nostre, dar il adapteaza nevoilor actuale si cerintelor unui public din ce in ce mai exigent in ceea ce priveste biciletele urbane folosite din ce in ce mai mult la transport si nu doar pentru agrement, ca odinioara.

Pegas se adreseaza atat celor care au o nostalgie  a experientei utilizarii unui „Pegas” in copilarie, cat si tinerilor si adolescentilor care desi nu au trait experienta utilizarii unui “Pegas” cauta ancore identitare manifestand o inclinatie catre redescoperirea/restaurarea si reformularea unei identitati nationale.

RomaniaPozitiva: Ce imbunatatiri credeti ca s-ar putea aduce in Capitala pentru biciclisti?

Echipajul Pegas: Pegas crede intr-un viitor al capitalei in care bicicletele si biciclistii nu vor mai fi personaje inedite in trafic si vor fi sustinute si de o infrastructura generoasa si protectiva; in momentul de fata, capitala are nevoie de o infrastructura care sa sustina biciclistii, dar si de o componenta educationala de intelegere si respect a tuturor participantilor la trafic, pietoni, automobilisti etc. Aceasta poate fi realizata prin campanii de constientizare a populatiei iar miscarile in acest sens s-au intensificat substantial in ultimul timp si Pegas participa si sustine aceste initiative.

RomaniaPozitiva: Unde vă găsește lumea? Unde să vă cautăm? 

Echipajul Pegas: Facebook/bicicletelepegas este locul in care ne puteti gasi cu ultimele stiri, participari la evenimente, sesiuni de testare a modelelor dezvoltate anulu acesta si in curand chiar detalii despre comercializarea noiloir biciclete Pegas.

Bicicletele vor fi disponibile atat online (deocamdata pe pagina facebook unde de saptamana viitore lansam o aplicatie de rezervari online) cat si la magazinele unor dealeri cu care suntem in discutii. E posibil sa avem si un magazin propriu de prezentare  sau pur si simplu sa invitam doritorii la noi in atelier.

Toate detaliile despre dezvoltarea acestor directii le puteti urmari pe pagina noastra de Facebook unde vom publica comunicari constante.

Multumim pentru interviu!

Interviurile RomaniaPozitiva, aprilie 2012

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

  1. avatar

    Chinezarii toata ziua, inghesuite, urate, shaua zici ca e adunata in mijlooc.O PANARAMA DE BICICLETA NU CA VECHIUL PEGAS.ALA DA, AM AVUT UNUL DE DAMA SI IL BATEA PE ASTA LA POPOU SI CALITATIV SI IN ASPECT.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.