Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pe 20 ianuarie se încheie înscrierile la Gala Premiilor Participării Publice – ediţia a V-a!

0

“Gala Premiilor Participării Publice este despre picăturile chinezești. 

Picăturile chinezești sunt oamenii și organizațiile care nu se resemnează,

sunt cei care luptă pentru drepturile lor, cei care schimbă legi strâmbe,

cei care îi responsabilizează pe guvernanți”.

Oana Preda, Director Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe)

Cu fiecare ediție a Galei Premiilor Participării Publice (G3P) spunem că această gală demonstrează în primul rând că “se poate” ca oamenii obișnuiți să răzbată la masa la care se iau deciziile și că premianții n-ar trebui să fie niște excepții, ci exprimarea normalității pentru o țară democratică. Cei care urcă pe scena galei de 5 ani încoace sunt oamenii care își iau în serios drepturile civice și reușesc să aibă o voce puternică în fața autorităților publice, pentru ca acestea să-și facă mai bine treaba în beneficiul comunităților pe care le reprezintă.

Gala Premiilor Participării Publice demonstrează că poți să ai un cuvânt de spus în deciziile care te privesc! Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe premiază la G3P cetățeni, organizații și autorități publice care demonstrează prin exemplul propriu că prin participare publică putem produce schimbări durabile pentru România – o țară în care cetățenii sunt interesați de ce se întâmplă în jurul lor, cer socoteală autorităților publice pentru decizii care îi privesc direct, iar autoritățile sunt deschise spre o comunicare reală cu cetățenii.

La Gala din 2012 Emil Ștețco a fost premiat pentru că a reușit să mobilizeze comunitatea și să detemine autoritățile să oprească construirea unui crematoriu uman în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Ovidiu Mihuț s-a opus construcției de hidrocentrale în Munții Făgăraș, atrăgând atenția opiniei publice și autorităților despre consecințele negative asupra mediului şi mobilizând alte organizaţii neguvernamentale. Asociația Salvați Dunărea și Delta a fost premiată pentru stoparea vânatului în Delta Dunării, iar Paula Herlo și ProTV au primit premiu pentru îmbunătățirea legii adopției.

ce-re grup

Cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice organizată de CeRe va aduce iar pe scena cele mai curajoase și perseverente organizații, alături de instituţii publice transparente şi responsabile.

Pentru a intra în competiție, completați formularul următor până la data de 20 ianuarie 2014 și îl trimiteți pe e-mail la depozite@ce-re.ro, pe fax la 031 10 50 756 sau prin poștă la adresa str. Petru Maior nr.9, sector 1, București 011261.

Informații:

G3P

Ediţia a V-a a Galei Premiilor Participării Publice este realizată în parteneriat cu: Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Babes-Bolyai, Institutul Aspen România, Ambasada Republicii Cehe în Bucureşti, Romanian-American Foundation.

Parteneri Media: România Pozitivă, RFI România, Decât o Revistă, Think Outside The Box, Vice, Realitatea.net, StiriOng.ro, Bună Dimineața, București!, CSRevolution, CSRmedia, Al Treilea Sector

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.