Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Participarea tinerilor la viata democratica, dezbateri regionale

0

Consiliul Tineretului din Romania in parteneriat cu Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti desfasoara in data de 24 ianuarie la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti dezbaterile cu tinerii si reprezentantii instututiilor publice responsabile pentru dezvoltarea politicilor pentru tineret, ca parte a implementarii celui de-al doilea ciclu al dialogului structurat, avand ca tema principala “Participarea tinerilor la viata democratica – stimularea creativitatii si a inovarii”.

Sursa: stiriong.ro

Dezbaterile regionale in cadrul dialogului structurat au ca principal scop consultarea directa a tinerilor si a altor actori direct interesati de problematica tineret cu privire la participarea tinerilor in spatiul democratic national si european in vederea imbunatatirii si dezvoltarii cadrului legislativ pentru tineret la toate nivelurile decizionale.

Aceste dezbateri regionale au loc in cinci orase din Romania (Baia-Mare, Cluj-Napoca, Craiova, Timisoara si Bucuresti) in perioada 15 – 31 ianuarie 2012 si se desfasoara in contextul adoptarii la nivel european a Noii Strategii de Tineret “Investitie si capacitare 2010 – 2018” ale carei prioritati acopera cele mai importante nevoi ale tinerilor in sfera social-politica si economica. Dialogul structurat intre tineri si responsabilii politici este mai bine pus in valoare prin Rezolutia Consiliului de Ministri care recomanda in mod explicit realizarea de consultari nationale cu tinerii in vederea dezvoltarii politicilor de tineret in mod sustenabil, la toate nivelele.

Grupul tinta vizeaza tinerii cu varsta curpinsa intre 14 – 35 ani, fiind asteptate si autoritatile publice de nivel local si regional responsabile pentru politicile de tineret.

Pentru detalii si inscrieri acceseaza stiriong.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.