Participarea tinerilor la viata democratica, dezbateri regionale

0

Consiliul Tineretului din Romania in parteneriat cu Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti desfasoara in data de 24 ianuarie la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti dezbaterile cu tinerii si reprezentantii instututiilor publice responsabile pentru dezvoltarea politicilor pentru tineret, ca parte a implementarii celui de-al doilea ciclu al dialogului structurat, avand ca tema principala “Participarea tinerilor la viata democratica – stimularea creativitatii si a inovarii”.

Sursa: stiriong.ro

Dezbaterile regionale in cadrul dialogului structurat au ca principal scop consultarea directa a tinerilor si a altor actori direct interesati de problematica tineret cu privire la participarea tinerilor in spatiul democratic national si european in vederea imbunatatirii si dezvoltarii cadrului legislativ pentru tineret la toate nivelurile decizionale.

Aceste dezbateri regionale au loc in cinci orase din Romania (Baia-Mare, Cluj-Napoca, Craiova, Timisoara si Bucuresti) in perioada 15 – 31 ianuarie 2012 si se desfasoara in contextul adoptarii la nivel european a Noii Strategii de Tineret “Investitie si capacitare 2010 – 2018” ale carei prioritati acopera cele mai importante nevoi ale tinerilor in sfera social-politica si economica. Dialogul structurat intre tineri si responsabilii politici este mai bine pus in valoare prin Rezolutia Consiliului de Ministri care recomanda in mod explicit realizarea de consultari nationale cu tinerii in vederea dezvoltarii politicilor de tineret in mod sustenabil, la toate nivelele.

Grupul tinta vizeaza tinerii cu varsta curpinsa intre 14 – 35 ani, fiind asteptate si autoritatile publice de nivel local si regional responsabile pentru politicile de tineret.

Pentru detalii si inscrieri acceseaza stiriong.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează