Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Participa la conferinta LIVING ON THE EDGE 14-15 iunie, Strasbourg

0

Participa la conferinta LIVING ON THE EDGE 14-15 iunie, Strasbourg

Eveniment marca Edgeryders
conceput de Consiliul Europei, in parteneriat cu Comisia Europeana

Edgeryders: un proiect-experiment? Pentru ca propune un prototip in generarea de politici publice pentru tineri in maniera orizontala, dand voce chiar beneficiarilor proiectului si folosind canalele online atat de familiare generatiei noastre. Tinerii sunt expertii!

Scopul conferintei. Isi propune sa aduca impreuna generatia tanara si mai putin tanara din toate colturile Europei, pentru a sta de vorba cu oficialii europeni, cu cercetatori in domeniul politicilor publice pentru tineret, si mai ales, pentru a pune la cale viitorul generatiei de tineri europeni. Protagonistii sunt chiar membrii Edgeryders, care vor conduce sesiuni si dezbateri pe temele tranzitiei spre o educatie mai performanta, spre modalitati innovative de a ne castiga existent, spre participare civica si autonomie personala.

Institutiile vor asigura transportul si cazarea a peste 100 de tineri europeni, ca parte a unei selectii dintre membrii comunitatii online Edgeryders. Si tu esti invitat! Pentru a intra in cursa, tot ce trebuie sa faci este sa scrii povestea tranzitiei tale sub forma unei reflectii personale: cine esti, ce faci, cum ai ajuns sa faci asta, cine te-a sprijinit, si care sunt aspiratiile tale in continuare. Daca ai un proiect sau o idee inovatoare, daca esti membru intr-o organizatie sau iti place voluntariatul, poti sa aduci aceste initiative in vizorul European. Vorbeste despre ele, invita-i pe altii sa participe. Toate acestea pot constitui contributii in comunitatea Edgeryders.

Mai multe detalii despre conferinta

Programul aici

Invitatia de participare din partea echipei Edgeryders.

Vreau sa vin la Strasbourg! Cum pot participa?

 

E usor! Raspunde acestei invitatii scriind cateva paragrafe despre ceea ce faci si cum ai ajuns sa faci asta, care a fost parcursul, provocarile, de unde ai primit sprijin. Odata ce ai scris aceasta prima contributie, ai doua optiuni:

  1. poti s-o trimiti pe adresa edgeryders@gmail.com, urmand ca noi sa o postam in numele tau pe Edgeryders. Iata aici cateva sugestii care te pot ajuta la scriere.

  2. poti s-o postezi chiar tu daca iti creezi un cont pe http://edgeryders.ppa.coe.int si odata logat, acceseziaceasta pagina, apasand butonul din dreapta “DO THIS MISSION NOW” (se deschide intr-un editor de text; desi engleza e cea mai usor inteleasa in comunitate, poti sa scrii in ce limba doresti)

Cu mare drag din partea Edgeryders

follow on Twitter | friend on Facebook | edgeryders@gmail.com


Despre proiectul Edgeryders: este un proiect care vizeaza constructia unei altfel de naratiuni despre tranzitia tinerilor europeni: tranzitie din scoala spre piata muncii, spre independenta materiala, autonomie personala, spre a deveni cetateni cu un sentiment de apartenenta la societatea in care traiesc.
Despre acesti tineri – adica despre noi cei pe la douazeci si ceva de ani- se spune ca fac parte dintr-o generatie pierduta pentru ca nu mai au un parcurs similar cu cel al parintilor si bunicilor nostri, nu mai termina scoala si isi gasesc un loc de munca la inceputul varstei de 20 ani, nu mai sunt independenti d.p.d.v. financiar si au intr-adevar probleme in parcursul lor spre a deveni adulti sustenabili. Conform Eurostat, rata celor care nu sunt in curs de scolarizare, nu exista pe piata muncii, dar nici nu urmeaza programe de instructie specifice (NEETS) este aceeasi in randul tinerilor de 20 ani ca si in randul celor de 30. Prin urmare tranzitia se prelungeste alarmant de mult. Paradoxal, daca ne privim noi pe noi insine si pe cei din jur observam ca exista o doza mare de creativitate, ca ne pricepem sa inventam joburi dintre cele mai diverse, al carui nume nu-l inteleg parintii nostrii, ca inventam noi canale de participare democratica, alocam mai mult timp pregatirii profesionale sau ne implicam in tot soiul de activitati fara a fi pierduti, si in fine ca modelul traditional al tranzitiei nu se mai aplica. Ca urmare noi suntem cei care trebuie sa revendicam un model propriu si sa scapam de aceasta stigmatizare. Asta isi propune platforma Edgeryders: sa adune un continut bogat de povesti autentice, sa gaseasca in maniera colaborativa o serie de strategii pentru supravietuire, si in final, in cadrul conferintei din 14-15 iunie 2012, sa dea voce acestor tineri participanti, reprezentanti ai unei Europe noi si dinamice.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.