Organizaţia Umanitară CONCORDIA a inaugurat Centrul de Servicii Sociale Casa ALEXANDRA

0

Vineri, 09 octombrie 2015, Organizaţia Umanitară CONCORDIA a inaugurat Centrul de Servicii Sociale Casa ALEXANDRA în Ploieşti, Str. Democrației nr. 19, Județul Prahova.

Ne-am bucurat de prezența autorităților locale, dintre care menționăm Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Secția nr. 4 Poliție, Școala Gimnazială nr. 19 Ploiești, precum și a colaboratorilor noștri de la Asociația ARESEL, care sperăm să ne sprijine în continuare în activitatea noastră pentru comunitatea din Municipiul Ploiești.

Casa ALEXANDRA

Copiii de la Casa ALEXANDRA au pregătit un spectacol special din care nu au lipsit un moment poetic pe tema libertății copilăriei, cântecul african “Noi mergem în lumină”, un dans contemporan pe care l-au numit “Marionetele” și multe alte surprize.

Centrul de servicii pentru copii și familii, Casa ALEXANDRA, dispune de 36 de locuri pentru copii, inclusiv de etnie romă, din cartiere sărace ale Ploieștiului. Centrul oferă o masă caldă, programe educaționale de tip școală după școală pentru copii, programe de terapie şi recuperare prin acordarea de servicii de specialitate: consiliere psihologică, psihopedagogică şi logopedică, dar și activităţi muzicale, ludice şi sportive.

De asemenea, Casa ALEXANDRA oferă sprijin pentru găsirea unui loc de muncă pentru familii, informare pentru sănătate, consiliere psihologică şi sprijin pentru acces la servicii publice.

Despre CONCORDIA

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non – profit, cu un istoric de peste 24 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă.

Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 1.500 de copii și tineri în fiecare an.

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comments are closed.