Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ONGFest 2011 se transforma in Targul economiei sociale / 9 septembrie – 16 octombrie 2011

0

ONGFest, cel mai important eveniment al societatii civile din Romania, se transforma in Targul economiei sociale, o caravana care va traversa Romania pentru a promova voluntariatul, spiritul civic si economia sociala. Peste 600 de organizatii neguvernamentale sunt asteptate in perioada 9 septembrie – 16 octombrie sa isi expuna proiectele in fata publicului larg, potentialilor voluntari si a beneficiarilor.

Sursa: ongfest.ro

Calendarul Festivalului, la nivel national, este urmatorul:

 • Bucuresti – 9 – 11 septembrie
 • Iasi, Bacau – 17 – 18 septembrie
 • Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova – 24 – 25 septembrie
 • Cluj – Napoca, Oradea – 1 – 2 octombrie
 • Timisoara – 8 – 9 octombrie
 • Constanta – 15 – 16 octombrie

Pentru eficientizarea organizarii si incurajarea schimbului de expertiza, au fost selectati 9 parteneri locali, pentru fiecare oras in care va ajunge Caravana ONGFest- Targul economiei sociale:

 • Iasi – Fundatia Serviciilor Sociale Bethany
 • Bacau – Fundatia de Sprijin Comunitar
 • Miercurea – Ciuc –O.N. Cercetasii Romaniei, Centrul Local “Orion”
 • Sibiu – Asociatia Maghiarilor din Sibiu HID
 • Cluj – Napoca – Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca
 • Oradea – Asociatia Caritas Eparhial Oradea
 • Timisoara – Institutul Roman de Educatie a Adultilor
 • Craiova – Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia (C.R.O.N.O.) si Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa /ARTI
 • Constanta – Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri Constanta (CENTRAS)

Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi accesand www.ongfest.ro


ONGFest este cel mai mare eveniment al societatii civile romanesti, un promotor al comportamentului filantropic si voluntar si al participarii publice, dar si o oportunitate de a aduce ONG-urile in atentia cetatenilor si a publicului larg.

ONGFest este organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in cadrul proiectului PROMETEUS – Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene, cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Investeste in oameni! cu sprijinul Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe si al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.