Oferă în dar o biţă și bicicleta lui Dan Perjovschi poate fi a ta

0

Artistul Dan Perjovschi a desenat pentru prima oară o bicicletă care va fi scoasă la concurs în scopuri caritabile, în cadrul proiectului „Oferă în dar o biță

Singurul artist care a expus la muzeul MoMA din New York, Dan Perjovschi călătorește și desenează prin toată lumea și crede că orașele moderne încurajează mersul pe bicicletă pentru că n-au altă alternativă: „Ca oraș împuști mulți iepuri dintr-un foc: decongestionezi centrul, reduci poluarea și ai populație în formă (deci mult mai productivă)” spune Dan Perjovschi.

Bicicleta desenată de Dan Perjovschi** va fi scoasă la concurs și oricine poate participa printr-o donație de 50 de lei. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți. Din banii obținuți, inițiatorii acestui proiect vor cumpăra biciclete pentru copiii care vin în fiecare zi la Centrul Multidisciplinar Învingem Autismul.

„Credem că viitorul aparține unei generații pe două roți, nu oamenilor în mașini” spune Lucian Simion, inițiatorul proiectului „Oferă o biță”, de la Atelierul de vopsit biciclete – BițaColor.

Donațiile pentru bicicletele copiilor de la Asociația Învingem Autismul se pot face direct în contul asociației cu mențiunea „pentru biciclete”. Asociația Învingem Autismul -­ cont RO57 RZBR 0000 0600 1170 6588 / CIF 25581340. 

** Bicicleta a inspirat în dese rânduri artiști contemporani să își exprime viziunea creativă direct pe cadrul bicicletei. Shepard Fairey, celebrul autor al posterului Hope cu Obama, a desenat anul trecut pe o bicicletă Trek care a fost vândută mai apoi la o licitație cu 200.000 de dolari. Anterior, artistul Paul Frank, pasionat de biciclete a personalizat în 2007 o bicicletă Mercian.

Mai multe despre această campanie puteți citi pe pagina dedicată oferaobita.wordpress.com

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează