Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Oferă în dar o biţă și bicicleta lui Dan Perjovschi poate fi a ta

0

Artistul Dan Perjovschi a desenat pentru prima oară o bicicletă care va fi scoasă la concurs în scopuri caritabile, în cadrul proiectului „Oferă în dar o biță

Singurul artist care a expus la muzeul MoMA din New York, Dan Perjovschi călătorește și desenează prin toată lumea și crede că orașele moderne încurajează mersul pe bicicletă pentru că n-au altă alternativă: „Ca oraș împuști mulți iepuri dintr-un foc: decongestionezi centrul, reduci poluarea și ai populație în formă (deci mult mai productivă)” spune Dan Perjovschi.

Bicicleta desenată de Dan Perjovschi** va fi scoasă la concurs și oricine poate participa printr-o donație de 50 de lei. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți. Din banii obținuți, inițiatorii acestui proiect vor cumpăra biciclete pentru copiii care vin în fiecare zi la Centrul Multidisciplinar Învingem Autismul.

„Credem că viitorul aparține unei generații pe două roți, nu oamenilor în mașini” spune Lucian Simion, inițiatorul proiectului „Oferă o biță”, de la Atelierul de vopsit biciclete – BițaColor.

Donațiile pentru bicicletele copiilor de la Asociația Învingem Autismul se pot face direct în contul asociației cu mențiunea „pentru biciclete”. Asociația Învingem Autismul -­ cont RO57 RZBR 0000 0600 1170 6588 / CIF 25581340. 

** Bicicleta a inspirat în dese rânduri artiști contemporani să își exprime viziunea creativă direct pe cadrul bicicletei. Shepard Fairey, celebrul autor al posterului Hope cu Obama, a desenat anul trecut pe o bicicletă Trek care a fost vândută mai apoi la o licitație cu 200.000 de dolari. Anterior, artistul Paul Frank, pasionat de biciclete a personalizat în 2007 o bicicletă Mercian.

Mai multe despre această campanie puteți citi pe pagina dedicată oferaobita.wordpress.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.