Oameni care mă inspiră

0

text: Andra Calenic

“Care este modelul tău în viaţă?”

Când ni se pune întrebarea asta, de obicei ne gândim la personalităţi cunoscute care au avut realizări însemnate, oameni celebri care au inventat ori au descoperit ceva inedit şi au schimbat astfel istoria şi viaţa de zi cu zi a tuturor. Se scrie mult despre ei, apar documentare, filme şi cărţi, dezvăluiri impresionante sau frânturi de jurnale.

oameni care ma inspira

Persoanele pe care le admir nu fac însă parte din această categorie, chiar dacă există o grămadă de oameni cunoscuţi cu un caracter frumos şi cu idei care merită respectate.

Admiraţia mea se îndreaptă în special spre persoanele obişnuite, de lângă mine, care nu sunt atât de mediatizate, dar care nu încetează să mă uimească prin determinare şi curaj.

În primul rând, sunt cei care au puterea să îmbrăţişeze schimbarea cu zâmbetul pe buze şi să se adapteze rapid la noi situaţii, fără să se plângă sau să dea naştere la tragedii. Descurcăreţii, cum mai sunt numiţi. Găsesc soluţii la problemele apărute şi reuşesc cumva să-şi croiască drum prin viaţă, aducând la suprafaţă resurse de care poate nici ei nu erau conştienţi. Au un fel de inventivitate practică, de care se folosesc cu brio până la capăt.

Îmi mai plac oamenii care nu ezită să o ia de la zero şi să se reprofileze, să se îndrepte spre domeniu de activitate, de bunăvoie sau siliţi de împrejurări. Asta presupune multă ambiţie; să ai curajul şi entuziasmul să faci un curs de perfecţionare, deşi ai terminat de mult şcoala, mi se pare de apreciat, pentru că sunt mulţi care consideră că după o anumită vârstă e greu să mai înveţi ceva.

Am un mare respect pentru oamenii care dovedesc că nu există imposibilul. Nu se sperie de eventualitatea unui eşec sau de ce zic ceilalţi. Încearcă, greşesc, dar se apucă din nou, până îşi ating visul. Mă inspiră oamenii care îi tratează întotdeauna pe ceilalţi cu respect şi bunăvoinţă, în pofida unor aparente diferenţe, cei care îşi fac treaba bine, în orice context.

Pe tine ce oameni te inspiră?

—-

Foto: freedigitalphotos.net

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.