O îmbrăţişare

0

autor text Andra Calenic, rubrica Dreptul la Cuvant.

La mai puţin de o lună până la Crăciun, parcă se simte deja discret în aer mirosul de brad, portocale şi zăpada. Începem să ne facem planuri pentru sărbători, în compania luminiţelor şi a speranţelor pentru un an nou. Atmosfera colorată ne îmbie la cumpărat cadouri, cu gândul la bucuria celor dragi când vor primi darul mult-visat.

Ce-ar fi dacă, pe lângă daruri, am oferi şi o îmbrăţişare?

O îmbrăţişare înseamnă mai mult decât un sărut. Ea implică tot corpul, toată fiinţa este atentă la celălalt, îndreptată spre sufletul său. Sărutul pe obraji a devenit foarte folosit şi deja nu mai transmite afecţiune, ci doar amiciţie; în schimb îmbrăţişarea păstrează încă acel grad de intimitate şi apropiere care poate exista doar într-o relaţie de afecţiune profundă.

O îmbrăţişare nu costă nimic, decât poate puţină deschidere. Unii dintre noi nu agreăm îmbrăţişările şi simţim contactul fizic ca o intruziune în spaţiul personal. Ne temem că am deveni prea vulnerabili, prea deschişi în faţa celorlalţi. Dar ce-ar fi dacă ne-am lepăda puţin de obişnuinţe, de temeri, şi am experimenta acest gest simplu? Să o luăm ca o provocare de sărbători, de exemplu, ca un fel de depăşire a propriilor limite.

O îmbrăţişare spune mai mult decât o mie de cuvinte. Atingerea ne apropie de celălalt fără să avem nevoie de texte, versuri sau citate cu care să exprimăm ce simţim. E un „instrument” la îndemâna tuturor, indiferent că avem sau nu talent la vorbit şi mângâiat.

Îmbrăţişări timide, dulci, îmbrăţişări călduroase, de iarnă, îmbrăţişări de bun-venit, de „mi-a fost dor de tine” – toate sunt nişte gesturi minunate de împărtăşit cu ceilalţi.

Vă propun ca de acest Crăciun să-i îmbrăţişăm mai mult pe cei dragi şi să ne lăsăm la rândul nostru îmbrăţişaţi.

Să oferim o îmbrăţişare nu doar cu braţele, ci în primul rând cu inima.

Dar să nu ne oprim aici. Să scoatem acest gest din tabloul sărbătorilor sau al evenimentelor Free Hugs, să-l ducem în viaţa noastră de zi cu zi şi să-l plantăm acolo cu drag. Din el vor rodi multe clipe şi sentimente frumoase.

Sursa foto

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:)

Pentru mai multe pilule de optmism, încearcă şi aici:

Zâmbet şi sănătate
blog despre starea de bine:)

—–

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.