„Nu vrem piste pe trotuar!” – Cel mai mare protest al biciclistilor din Bucuresti

0

Mii de biciclisti sunt asteptati la protestul care va avea loc sambata, 23 martie, incepand cu orele 11:00 in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle.

Protestul este organizat ca reactie la declaratiile primarului Sorin Oprescu privind reamplasarea pistelor pe trotuar.

Aproape toate pistele de biciclete din Bucuresti au fost declarate ilegale de catre Politia rutiera. Cu toate acestea, primarul Sorin Oprescu vrea sa le traseze pe trotuarele destinate pietonilor, ignorand actele oficiale in care se stipuleaza ca pistele vor fi realizate “numai dupa consultarea cu reprezentantii societatii civile” si vor fi amplasate “in special pe zona carosabila, prin diminuarea spatiului destinat circulatiei generale”*.

nu vrem piste pe trotuar

Va reamintim ca autoritatile au platit 150.000 euro pentru fiecare km de pista realizata.

Protestul de sambata este initiat de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB), o comunitate informala care militeaza pentru dezvoltarea unor politici si a unei infrastructuri care sa incurajeze mobilitatea urbana, in scopul imbunatatirii calitatii vietii.

Va puteti alatura evenimentului accesand acest link: www.facebook.com/events/436582506428150/?fref=ts

 pista-de-bicicleta

*Informatiile citate sunt extrase din raspunsul oficial al Directiei Generale Infrastructura si Servicii Publice Bucuresti:optar.ro/wp-content/uploads/2012/11/raspuns-pmb-si-cgmb.jpg.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează