„Nu vrem piste pe trotuar!” – Cel mai mare protest al biciclistilor din Bucuresti

0

Mii de biciclisti sunt asteptati la protestul care va avea loc sambata, 23 martie, incepand cu orele 11:00 in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle.

Protestul este organizat ca reactie la declaratiile primarului Sorin Oprescu privind reamplasarea pistelor pe trotuar.

Aproape toate pistele de biciclete din Bucuresti au fost declarate ilegale de catre Politia rutiera. Cu toate acestea, primarul Sorin Oprescu vrea sa le traseze pe trotuarele destinate pietonilor, ignorand actele oficiale in care se stipuleaza ca pistele vor fi realizate “numai dupa consultarea cu reprezentantii societatii civile” si vor fi amplasate “in special pe zona carosabila, prin diminuarea spatiului destinat circulatiei generale”*.

nu vrem piste pe trotuar

Va reamintim ca autoritatile au platit 150.000 euro pentru fiecare km de pista realizata.

Protestul de sambata este initiat de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB), o comunitate informala care militeaza pentru dezvoltarea unor politici si a unei infrastructuri care sa incurajeze mobilitatea urbana, in scopul imbunatatirii calitatii vietii.

Va puteti alatura evenimentului accesand acest link: www.facebook.com/events/436582506428150/?fref=ts

 pista-de-bicicleta

*Informatiile citate sunt extrase din raspunsul oficial al Directiei Generale Infrastructura si Servicii Publice Bucuresti:optar.ro/wp-content/uploads/2012/11/raspuns-pmb-si-cgmb.jpg.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează