Noaptea Muzeelor la Fundația Calea Victoriei – „O călătorie în Interbelic”

0

Sâmbătă, 13 mai 2023, între orele 18:00-23:00, vă așteptăm la prima ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor – O călătorie în Interbelic la Fundația Calea Victoriei”, prilej cu care deschidem superba Casă Cihoschi din Bulevardul Dacia 78 pentru public.

Pe parcursul serii, vizitatorii vor avea ocazia să asculte muzică interbelică, un recital de arii și duete din opere celebre susținut de studenții Universității Naționale de Muzică din București, să participe la demo-uri pe diferite teme din programa noastră realizate de lectorii fundației și să afle istoria zonei protejate Dacia-Ioanid.

De asemenea, publicul va avea șansa să cunoască povestea familiei Generalului Henri Cihoschi și a casei care a fost construită în stil Art-Deco, după proiectul arhitectului Dem Săvulescu, în 1934. Pe parcursul evenimentului, vor fi proiectate fotografii ale familiei Generalului Henri Cihoschi, selecție realizată cu sprijinul familiei și al fotografiilor document puse la dispoziție de Muzeul Național Militar „Regele Ferdinand I”.

La prima ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor – O călătorie în Interbelic la Fundația Calea Victoriei” am pregătit pentru vizitatorii noștri surprize, tombole cu premii și un loc simpatic pentru socializare, curtea Casei Cihoschi.

18:00 – Deschiderea Casei Cihoschi cu tururile ghidate care vor fi organizate periodic, în grupuri, pe parcursul serii.

18:30-19:30 – Povestea zonei Dacia – Ioanid spusă cu mult farmec în Piața Spaniei de istoricul Anita Sterea, lectorul plimbăreț de la Fundația Calea Victoriei.

19:00-19:50  Demo „Caligrafia – Arta scrierii frumoase” susținut de lectorul Delia Zahareanu, graficiană specializată în artă abstractă, caligrafie şi graphic design.

20:00-20:30 – Recital de Arii și Duete susținut de soliștii Virineia Pîrnău, Marcel Busuioc, Sandra Eliza Bărănescu, Olga Florea, Samuel Alper Adîgusel, Andreea Pîrvulescu, acompaniați de pianistele Ioana Demetra Gîrleanu și Ina Creciun. Programul conține compoziții de Bellini, Vivaldi, Rimski-Korsakov, Mascani, Puccini și Rahmaninov.

20:45-21:30 – Demo „Parfumuri celebre din Interbelic” susținut de lectorul Monica Neațu, istoric.

20:45-21:30  Demo „Fotografia Interbelică” susținut de lectorul Mirela Bichigeanu, artist vizual.

21:40-22:30 – Demo „Zen-ul japonez și demonstrație de Origami” susținut de Alexandra Baranyi, specialist în artă și civilizație japoneză.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.