Mini-interviu cu Razvan Crisan, speaker la TEDxYouth@Bucharest

0

Salut Razvan! Spune-ne cate ceva despre tine.

Sunt de fabricatie ’85, model neafectat de radiatiile de la Cernobil – sper eu. Singura amintire de la Revolutie e legata de faptul ca nu am mai avut curent si nu am putut sa ma uit la desenele animate rusesti – singurele de altfel. La Scoala am reusit sa iau nota 3 in clasa I tocmai la desen, Imi amintesc ca am fost foarte preocupat de prabusirea avionului TAROM de la Balotesti. La liceu am intrat penultimul iar la BAC la limba romana proba orala mi-a picat Bacovia. Ar fi multe caci in general mi s-au intamplat multe.

Cum ai ajuns sa faci ceea ce faci?

O succesiune de actiuni, ce pareau la vremea cand le-am facut greseli, s-au dovedit a fi momentele cheie ce m-au adus in momentul prezent in care mi-am descoperit pasiunea.

Au mai fost si intalnirile cu o serie de oameni care mi-au marcat destinul, fie ca mi-au pus o intrebare la momente cheie fie ca pur si simplu au crezut in ceea ce m-am apucat sa fac.

Astazi ma ocup de Industrii Creative care imbina doua subiecte de care sunt absolut fascinat: creativitatea si economia.

Lasand un pic viata profesionala la o parte, care ar fi cea mai importanta lectie pe care ai vrea sa le-o dai nepotilor tai?

L-as spune sa se fereasca de oameni care le predica directii de viata si sfaturi “esentiale” Sa caute intrebari nu raspunsuri caci intrebarile sunt cele ce iti tin curiozitatea antrenata.

I-as incuraja sa lupte pentru ideile in care cred versus a fi pasagerii credintelor altora. Si nu in ultimul rand sa foloseasca intotdeauna preservative.

Care a fost cel mai tare lucru care ti s-a intamplat in ultima saptamana?

Mi-am gasit o noua casa!

Avand in vedere ca la sfarsitul saptamanii vei fii speaker la TEDxYouth@Bucharest, ce le-ai transmite oamenilor care vor fi prezenti la eveniment?

Ca toaleta e in dreapta cum iesi din sala.

O sa fie bine caci oamenii care se ocupa de noi sunt foarte preocupati de subiect!

Mai mult vorbitori invitati au tot potentialul sa te tina captivat!

TEDxYouth@Bucharest este primul eveniment marca TEDx din Romania, care este dedicat tinerilor. Cu 13 speakeri si peste 150 de participanti, TEDxYouth@Bucharest are loc vineri, 20 mai 2011, la Athenee Palace Hilton, in Bucuresti. Pentru a te inregistra la eveniment, completeaza acest formular pana la 18 mai 2011.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează