Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mini-interviu cu Elena Marineci, speaker la TEDxYouth@Bucharest

0

Salut Elena! Spune-ne cate ceva despre tine.

Sunt genul de om care nu știe să spună câte ceva despre el. Și asta pentru că una dintre convingerile mele este că suntem în continuă transformare. Deci orice aș spune acum s-ar putea să nu mai fie relevant în momentul în care vei citi. Așa că…nu vrei mai bine să ne vedem live și să îți faci singur o părere?

Cum ai ajuns sa faci ceea ce faci?

Nu m-am lămurit încă. Cel mai simplu ar fi să spun că a fost legea atracției. Am atras o mulțime de evenimente și oameni care m-au adus aici. Nu pe toți/toate i-am plăcut, dar tuturor le sunt recunoscătoare!

Lasand un pic viata profesionala la o parte, care ar fi cea mai importanta lectie pe care ai vrea sa le-o dai nepotilor tai?

Să se bucure de viață cu pasiune și să nu se ia niciodată prea în serios. If it’s not fun, you’re not doing it right!

Care a fost cel mai tare lucru care ti s-a intamplat in ultima saptamana?

Împreună cu câțiva colegi am facilitat la Timișoara un atelier de lucru pentru antreprenori – Empretec (sau cum îmi place mie să-i zic – atelier de stat pe picioarele tale). Atelierul durează 9 zile, și în timpul lui oamenii trec prin niște transformări remarcabile.

Chiar dacă noi am fost doar niște catalizatori, și toată munca au făcut-o participanții, este un lucru foarte tare să fii parte dintr-o asemenea poveste!

Avand in vedere ca la sfarsitul saptamanii vei fii speaker la TEDxYouth@Bucharest, ce le-ai transmite oamenilor care vor fi prezenti la eveniment?

Că merită să fie acolo! Ne vor spune ei după de ce.

TEDxYouth@Bucharest este primul eveniment marca TEDx din Romania, care este dedicat tinerilor. Cu 13 speakeri si peste 150 de participanti, TEDxYouth@Bucharest are loc vineri, 20 mai 2011, la Athenee Palace Hilton, in Bucuresti. Pentru a te inregistra la eveniment, completeaza acest formular pana la 18 mai 2011.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.