Mini-interviu cu Andreea Bortun, speaker la TEDxYouth@Bucharest

2

Salut Andreea! Spune-ne cate ceva despre tine.

Sunt o persoana teribil de inconsecventa, imi gasesc cu foarte mare greutate lucruri in care sa cred cu sinceritate, insa atunci cand le gasesc ele devin parte din viata mea, ma modifica si ma ajuta sa construiesc. Pe scurt, aceste lucruri rare imi permit sa fiu onesta cu mine si cu lumea, adica sa fiu in acelasi timp prezenta cu mintea, spiritul si trupul meu. Lucru al naibii de greu!

Cum ai ajuns sa faci ceea ce faci?

Printr-un foarte mare noroc, sustinut de o imaturitate si de o inconstienta specifice varstei la care am inceput (15 ani).

Lasand un pic viata profesionala la o parte, care ar fi cea mai importanta lectie pe care ai vrea sa le-o dai nepotilor tai?

Ca cea mai importanta schimbare vine cu fiecare intalnire dintre tine si ceilalti, dintre tine si tine. Dupa mine, fiecare interactiune e un negot de idei si de emotii: trebuie sa stii sa dai si trebuie sa stii sa primesti.

Care a fost cel mai tare lucru care ti s-a intamplat in ultima saptamana?

Am realizat ca in viata e ca si in teatru: daca nu esti sincer inainte de toate cu tine, nu vei da nimic mai departe celui din fata ta. Mi-am dat seama ca nu primim ceea ce ne dorim, pentru ca nu ne dorim suficient de tare acel lucru sau pentru ca nu suntem inca suficient de pregatiti pentru asta.

Avand in vedere ca la sfarsitul saptamanii vei fii speaker la TEDxYouth@Bucharest, ce le-ai transmite oamenilor care vor fi prezenti la eveniment?

Sa vina intru totul deschisi sa primeasca si sa devina partasi ai acestui negot de idei.

TEDxYouth@Bucharest este primul eveniment marca TEDx din Romania, care este dedicat tinerilor. Cu 13 speakeri si peste 150 de participanti, TEDxYouth@Bucharest are loc vineri, 20 mai 2011, la Athenee Palace Hilton, in Bucuresti. Pentru a te inregistra la eveniment, completeaza acest formular pana la 18 mai 2011.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

  1. avatar

    Nu !!! andreea este mult prea speciala pentru un interviu construit asa de prost !! si va rog scrieti vei fi cu un i nu cu doi ! ramaneti pozitivi 🙂

Comentează