Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mini-interviu cu Andreea Bortun, speaker la TEDxYouth@Bucharest

2

Salut Andreea! Spune-ne cate ceva despre tine.

Sunt o persoana teribil de inconsecventa, imi gasesc cu foarte mare greutate lucruri in care sa cred cu sinceritate, insa atunci cand le gasesc ele devin parte din viata mea, ma modifica si ma ajuta sa construiesc. Pe scurt, aceste lucruri rare imi permit sa fiu onesta cu mine si cu lumea, adica sa fiu in acelasi timp prezenta cu mintea, spiritul si trupul meu. Lucru al naibii de greu!

Cum ai ajuns sa faci ceea ce faci?

Printr-un foarte mare noroc, sustinut de o imaturitate si de o inconstienta specifice varstei la care am inceput (15 ani).

Lasand un pic viata profesionala la o parte, care ar fi cea mai importanta lectie pe care ai vrea sa le-o dai nepotilor tai?

Ca cea mai importanta schimbare vine cu fiecare intalnire dintre tine si ceilalti, dintre tine si tine. Dupa mine, fiecare interactiune e un negot de idei si de emotii: trebuie sa stii sa dai si trebuie sa stii sa primesti.

Care a fost cel mai tare lucru care ti s-a intamplat in ultima saptamana?

Am realizat ca in viata e ca si in teatru: daca nu esti sincer inainte de toate cu tine, nu vei da nimic mai departe celui din fata ta. Mi-am dat seama ca nu primim ceea ce ne dorim, pentru ca nu ne dorim suficient de tare acel lucru sau pentru ca nu suntem inca suficient de pregatiti pentru asta.

Avand in vedere ca la sfarsitul saptamanii vei fii speaker la TEDxYouth@Bucharest, ce le-ai transmite oamenilor care vor fi prezenti la eveniment?

Sa vina intru totul deschisi sa primeasca si sa devina partasi ai acestui negot de idei.

TEDxYouth@Bucharest este primul eveniment marca TEDx din Romania, care este dedicat tinerilor. Cu 13 speakeri si peste 150 de participanti, TEDxYouth@Bucharest are loc vineri, 20 mai 2011, la Athenee Palace Hilton, in Bucuresti. Pentru a te inregistra la eveniment, completeaza acest formular pana la 18 mai 2011.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    Nu !!! andreea este mult prea speciala pentru un interviu construit asa de prost !! si va rog scrieti vei fi cu un i nu cu doi ! ramaneti pozitivi 🙂

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.