Mini-interviu cu Alexis Eremia, speaker la TEDxYouth@Bucharest

0

Salut Alexis! Spune-ne cate ceva despre tine.

Ani de-a randul, de fiecare data in care m-am gandit la esenta vietii mele, am ajuns la  versurile lui Nichita Stanescu “Sunt un om viu. Nimic din ceea ce e omenesc nu-mi e strain. Abia am timp sa ma mir ca exist, dar ma bucur intotdeauna ca sunt”

M-am nascut in Berceni, am copilarit in Colentina-Tei-Matasari, la 23 de ani am plecat singura in Vienna. In copilarie, mama mi-a dat pensula si culori si mi-a zis creaza, tata mi-a dat un volum de poezii si mi-a zis lupta pentru frumos si pentru viata. Fratele meu, a venit dupa un an si jumatate, mi-a zambit si mi-a spus sunt aici, cu tine pentru totdeauna.

Sunt o persoana impredictibila plina si de contradictii, plina de vise si idei, plina de speranta si dorinta de a experimenta lucruri pe care nu le inteleg. Profesional, am urmat ASE-ul, am navigat prin diferite medii: comert, ONG de tineret, bancar. Am incercat sa inteleg care e treaba cu economia, cu finantele, cu business-ul.

Acum 4 ani, am incetat sa imi cred ca jobul de vis exista undeva, si am decis sa il creez. Impreuna cu cativa prieteni, am dezvoltat pas cu pas un ecosistem (procese, spatii, evenimente, experiente) pentru oameni care viseza si creaza micro-realitati ale unei societati mai umane, mai echitabile, mai naturale.

Cum ai ajuns sa faci ceea ce faci?

Sincera sa fiu, am ajuns sa fac ceea ce fac din frica de a ma pierde pe mine, de a trai o viata “imprumutata” sau o viata fara viata.

Am ajuns sa fac ceea ce fac, cautand sa ma inteleg pe mine si societatea in care traim, negand mesajele scrise cu litere mari, peste tot, despre ceea ce trebuie sa facem, ceea ce tebuie sa fim, preferand intrebarile in loc de raspunsuri. Incercand sa stau tot timpul cu picioarele pe pamant, ancorata in realitate, realitatea personala si sociala.

Lasand un pic viata profesionala la o parte, care ar fi cea mai importanta lectie pe care ai vrea sa le-o dai nepotilor tai?

Imi doresc ca nepotii si copiii mei sa simta ca omul este o fiinta fantastica, extraordinara, plina de mistere frumoase, plina de daruri, capabila de lucruri nemaipomenite, o fiinta creativa si creatoare. Iar viata este un miracol pretios ce trebuie cultivat.

Care a fost cel mai tare lucru care ti s-a intamplat in ultima saptamana?

O discutie telefonica cu tatal meu, incheiata in lacrimi, mi-a reamintit de imporanta legaturilor de familie si in urma careia am decis sa calatorim impreuna in zona strabunicilor mei, calatorie pe care nu am facut-o nici-o data in 30 de ani.

Avand in vedere ca la sfarsitul saptamanii vei fii speaker la TEDxYouth@Bucharest, ce le-ai transmite oamenilor care vor fi prezenti la eveniment?

TEDxYouth@Bucharest este cu siguranta un moment autentic nascut din pasiune: a speakerilor cat si a organizatorilor, un eveniment 100% fabricat de o generatie crescuta intr-un timp plin de intrebari si de posibilitati, 100% fabricat de generatia tranzitie. Daca vrei sa intrelegi Romania 2030 ne vedem la TEDxYouth in Bucuresti.

TEDxYouth@Bucharest este primul eveniment marca TEDx din Romania, care este dedicat tinerilor. Cu 13 speakeri si peste 150 de participanti, TEDxYouth@Bucharest are loc vineri, 20 mai 2011, la Athenee Palace Hilton, in Bucuresti. Pentru a te inregistra la eveniment, completeaza acest formular pana la 18 mai 2011.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează