Miercurea asta, “Closer to Oxford” te invita la dezbatere publica

0

Toate motiunile de debate sunt mai mult decat motiuni de debate. Tema noastra nu face exceptie.

Este nesupunerea civica legitima intr-o democratie?
Sunt oamenii care actioneaza astfel (cei mai) lipsiti de rabdare sau lipsiti de incredere?
Exista un moment in care democratia ajunge in „incapacitate de plata” fata de propriii ei cetateni?
Si daca da, este nesupunerea civica o solutie?

Dezbaterea publica va avea loc miercuri 14 decembrie, de la ora 18.30 la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (B-dul Schitu Magureanu nr 9), in Sala de Consiliu.
Intra in dezbatere Cristian Neagoe, masterand in filosofie si organizator de evenimente culturale versus Ciprian Siulea, jurnalist si traducator, in echipe cu doi studenti.
Moderator este Andrei Taranu, politolog.

Vino sa-i cunosti si sa-ti exprimi opinia. Poti vota cu aparate de vot electronic din audienta.

Dezbateri pe acelasi subiect au loc in aceste zile si in Iasi, Cluj si Timisoara si vor fi transcrise si inregistrate video pe www.closer2oxford.ro.

E timpul pentru argumente!

Echipa “Closer to Oxford”
Mariuca Morariu, coordonator Bucuresti
Mobil: 0749 306 543

Closer to Oxford este un proiect de dezbateri si lecturi critice initiat de Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica in colaborare cu Policy Center for Roma and Minorities.
Program finantat de Open Society Institute si Ratiu Family Foundation. Parteneri Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul de Resurse si Participare Publica, Foreign Policy Romania, British Council Romania, Hotnews.roEuropuls.ro, Cogitus.ro, ELSA, PRIME, LEAP, VIP, Lume Buna, Romania Pozitiva, ASJC, Young Initiative, OSUT, TRUST, Carevasazica, Radio Transilvania, TVR Cluj, Ziarul de Iasi. Proiect sustinut de facultati si universitati din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează