Metroul Drumul Taberei-Universitate – Pantelimon! Vezi unde sunt planificate statiile!

0

Vesti bune pentru Bucuresti! METROREX a publicat anuntul de intentie pentru proiectul „Magistrala 5 – Drumul Taberei – Pantelimon. Tronsonul Eroilor – Statia Piata Iancului” avand ca obiectiv executia structurii statiilor si interstatiilor (galerii si tunele) de metrou ceea ce va permite dupa dotarea completa, punerea în functiune a acestui tronson. Sectiunea va putea rezolva preluarea fluxului de calatori si va descongestiona traficul general din centrul orasului prin diminuarea numarului de autoturisme si vehicole de transport în comun.

Valoarea estimata a contractului este de 2.260.000.000 lei, finantarea urmand a fi asigurata din alocatie de la bugetul de stat si credit extern, potrivit metrorex.ro

Durata estimata a contractului este de 30 luni începand de la data adjudecarii contractului.

Magistrala 5 cuprinde tronsonul Drumul Taberei-Universitate in etapa I de executie, respectiv Universitate-Pantelimon, in etapa secunda. Metrorex estimeaza ca tronsonul Drumul Taberei-Universitate va avea o lungime de 9.06 km si 13 statii de metrou. Statia Eroilor va face legatura cu Magistrala 1, iar Universitate cu Magistrala 2.

Tronsonul Drumul Taberei-Universitate

Numele celor 13 statii de pe acest tronson au fost deja stabilite, scrie manager.ro: Ghencea, Raul Doamnei, Brancusi, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2, Hasdeu, Cismigiu, Universitate 2.

Tronsonul Univesitate-Pantelimon
Acest tronson va avea o lungime de 8 km de cale dubla si 13 statii. Statia de corespondenta cu magistrala 1 va fi la statia Iancului. Magistrala va urmari traseul Bulevardul Carol I-Bulevardul Pache Protopopescu-Soseaua Iancului-Soseaua Pantelimon.

Sursa: manager.ro si metrorex.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează