Merci Charity Boutique lansează în noiembrie primul concept store caritabil din România

0

Asociaţia Merci Charity Boutique va lansa la începutul lunii noiembrie primul concept store caritabil din România, un loc cu o identitate proprie, ce combină într-un decor inedit: o ceainărie culturală, un anticariat cu decoraţiuni şi obiecte de artă şi un magazin cu haine şi accesorii. Magazinul va fi localizat pe strada Smârdan la numărul 13, la etajul 1, deasupra cafenelei French Bakery din Centrul Istoric al Capitalei.

„Deschiderea magazinului nu ar fi fost posibilă fără donatorii noştri şi fără voluntari, dar mai ales fără sprijinul lui Peter Barta, CEO al Fundaţiei Post-Privatizare, căruia ţin să-i mulţumesc public pentru ajutor”, a declarat Alina Ţiplea, fondatoarea Merci Charity Boutique. „Scopul acestui magazin este de a strânge fonduri pentru ca Merci Charity Boutique să continue să ajute părinţii copiilor cu probleme, dar şi adulţii cu dizabilităţi”, a mai spus Alina Ţiplea.

Prin acţiunile sale, Merci Charity Boutique susţine reciclarea, repararea, reducerea şi reutilizarea deşeurilor şi, tocmai de aceea, promovăm ideea de artă prin reciclare, astfel “redescoperim responsabilitatea faţă de natură, faţă de societate şi faţă de noi înşine, mixind sensurile profunde ale verbelor „a dona” şi „a recicla”.

Iniţiativa Merci Charity Boutique a apărut în 2011, dar, din cauza lipsei de fonduri, proiectul a început ca un magazin caritabil ambulant, organizând diferite evenimente şi târguri caritabile, cu artişti precum: Maria Răducanu, Irina Sârbu, Luiza Zan, Şuie Paparude, Gojira, Loungerie II. Fondurile strânse au fost direcţionate către cazuri medicale, care au vizat în mod special copii născuţi cu dizabilităţi, care necesitau urgent operaţii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.