Meravella! Ce reprezintă acest proiect?

0

Am primit la RomaniaPozitiva informatii despre un proiect ce se arata interesant. Nu am stiut despre ce este vorba in „Meravella” asa ca i-am intrebat pe initiatorii idei…

 

Forma actuală a proiectului este rezultatul unei idei mai vechi a unui grup de tineri studenţi, cu vaste cunoştinţe în arta video TV.

Nimic nou sub soare, aţi putea spune. Nişte tineri, care vor să se joace de-a filmarea…

Ei bine, „Meravella” este altceva, este într-adevar o minune, o minune care se poate întâmpla cu ajutorul fiecăruia dintre voi.

Noi propunem realizarea unor filme documentar-turistice, prezentate spectatorilor, nu numai ca o varianta de „petrecere a timpului liber” ci ca şi constientizare a spaţiului, a tradiţiei şi a legendelor din arealul ales spre prezentare. Este ca un program de conştientizare, pe care noi am decis să-l ducem la alt nivel.

În care vrem să vă includem pe fiecare dintre voi. Este o variantă, este o provocare.

Sunteţi deţinătorii problemelor cu care vă confruntaţi, şi pe care le trăiţi zilnic. Iată care este provocarea noastră, ca o dovadă a încrederii cu care vă investim.

Haideţi să ieşim din rutina „ştirismului” şi să rupem gura târgului cu un documentar care să spargă barierele.

Vă angrenăm în proiectul nostru, într-o competiţie deschisă, cu şanse egale, dar în care proiectul, şi nu rezonanţa numelui care vine cu ideea, primează. Aşteptăm sugestii, teme, şi acceptăm critici, referitoare la acest proiect pe site-ul proiectului.

Este un proiect pe cât de complex, pe atât de greu de realizat. Însă, singura barieră pe care ne-am impus-o este existenţa a patru rigori: arta, calitate, informaţie, emoţie.

Dorim cu tot dinadinsul să ieşim din comercial şi să exploatăm potenţialul turistic al ţării, pe regiuni, localităţi etc. Produsul final va însemna o întâlnire de culturi, tradiţii şi locuri pitoreşti, realizată cu ajutorul imaginii filmate şi, prin modalităţile de exprimare artistică. Evaluarea acestora o va face spectatorul.

Experimentarea unei călătorii astrale te duce dincolo de credinţele mentale despre realitate sau spirit, noi vrem să ajutăm spectatorul să treacă în dimensiunea experienţială, producându-i astfel o trezire spirituală. Aceasta este o experienţă care poate schimba modul oricui de a privi România.

Sperăm că documentarele noastre, creaţiile pe care le vom realiza, să aducă un plus de claritate şi viziune în ce priveşte mesajul nostru.

Sigur că, orice iniţiativă de acest gen, presupune şi eforturi financiare considerabile pentru operaţiunile tehnice şi umane pe care le implică (transport, cazare, filmare, prelucrare, montaj, multiplicare şi mediatizare). De aceea avem nevoie de ajutorul dumneavoastră.

Pe site-ul nostru am detaliat cheltuielile minime care sunt necesare pentru asigurarea resurselor tehnice necesare realizarii filmelor. Aceste filme vor fi postate on line pe reţelele de socializare, se vor multiplica pe DVD-uri (circa 1.000) de exemplare, şi vor fi transmise cu titlu gratuit atât televiziunilor locale din România, cât şi românilor din diaspora, care îşi vor exprima aceasta dorinţă. De asemenea, intenţionăm să participăm cu aceste filme, la festivalurile de profil din România.

 

Un proiect pentru o altfel de imagine a României, la care fiecare dintre voi puteţi fi parte.

Orice ajutor este binevenit, dar şi mai bine primit.

Vă mulţumim.

 

Acceseaza site-ul proiectului

Sursa: aici.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează