Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Meravella! Ce reprezintă acest proiect?

0

Am primit la RomaniaPozitiva informatii despre un proiect ce se arata interesant. Nu am stiut despre ce este vorba in „Meravella” asa ca i-am intrebat pe initiatorii idei…

 

Forma actuală a proiectului este rezultatul unei idei mai vechi a unui grup de tineri studenţi, cu vaste cunoştinţe în arta video TV.

Nimic nou sub soare, aţi putea spune. Nişte tineri, care vor să se joace de-a filmarea…

Ei bine, „Meravella” este altceva, este într-adevar o minune, o minune care se poate întâmpla cu ajutorul fiecăruia dintre voi.

Noi propunem realizarea unor filme documentar-turistice, prezentate spectatorilor, nu numai ca o varianta de „petrecere a timpului liber” ci ca şi constientizare a spaţiului, a tradiţiei şi a legendelor din arealul ales spre prezentare. Este ca un program de conştientizare, pe care noi am decis să-l ducem la alt nivel.

În care vrem să vă includem pe fiecare dintre voi. Este o variantă, este o provocare.

Sunteţi deţinătorii problemelor cu care vă confruntaţi, şi pe care le trăiţi zilnic. Iată care este provocarea noastră, ca o dovadă a încrederii cu care vă investim.

Haideţi să ieşim din rutina „ştirismului” şi să rupem gura târgului cu un documentar care să spargă barierele.

Vă angrenăm în proiectul nostru, într-o competiţie deschisă, cu şanse egale, dar în care proiectul, şi nu rezonanţa numelui care vine cu ideea, primează. Aşteptăm sugestii, teme, şi acceptăm critici, referitoare la acest proiect pe site-ul proiectului.

Este un proiect pe cât de complex, pe atât de greu de realizat. Însă, singura barieră pe care ne-am impus-o este existenţa a patru rigori: arta, calitate, informaţie, emoţie.

Dorim cu tot dinadinsul să ieşim din comercial şi să exploatăm potenţialul turistic al ţării, pe regiuni, localităţi etc. Produsul final va însemna o întâlnire de culturi, tradiţii şi locuri pitoreşti, realizată cu ajutorul imaginii filmate şi, prin modalităţile de exprimare artistică. Evaluarea acestora o va face spectatorul.

Experimentarea unei călătorii astrale te duce dincolo de credinţele mentale despre realitate sau spirit, noi vrem să ajutăm spectatorul să treacă în dimensiunea experienţială, producându-i astfel o trezire spirituală. Aceasta este o experienţă care poate schimba modul oricui de a privi România.

Sperăm că documentarele noastre, creaţiile pe care le vom realiza, să aducă un plus de claritate şi viziune în ce priveşte mesajul nostru.

Sigur că, orice iniţiativă de acest gen, presupune şi eforturi financiare considerabile pentru operaţiunile tehnice şi umane pe care le implică (transport, cazare, filmare, prelucrare, montaj, multiplicare şi mediatizare). De aceea avem nevoie de ajutorul dumneavoastră.

Pe site-ul nostru am detaliat cheltuielile minime care sunt necesare pentru asigurarea resurselor tehnice necesare realizarii filmelor. Aceste filme vor fi postate on line pe reţelele de socializare, se vor multiplica pe DVD-uri (circa 1.000) de exemplare, şi vor fi transmise cu titlu gratuit atât televiziunilor locale din România, cât şi românilor din diaspora, care îşi vor exprima aceasta dorinţă. De asemenea, intenţionăm să participăm cu aceste filme, la festivalurile de profil din România.

 

Un proiect pentru o altfel de imagine a României, la care fiecare dintre voi puteţi fi parte.

Orice ajutor este binevenit, dar şi mai bine primit.

Vă mulţumim.

 

Acceseaza site-ul proiectului

Sursa: aici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.