Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Manifest

0

Autor text Ana Musat – invitata la rubrica Dreptul la CuvantArticolul original este publicat pe site-ul buzzcamp.ro si este republicat aici cu acordul autorului.  

Manifest

 

In fiecare zi descopar oameni frumosi, inteligenti, site-uri si articole de calitate, evenimente care aduc un plus de valoare societatii noastre si proiecte extraordinare. Iar de fiecare data cand ma uit la stiri sau citesc 80% din presa romaneasca descopar mult negativism, ignoranta, deznadejde, pesimism, incultura si superficialitate. De ce alegem sa predomine a doua varianta?

ana-musat-editorial

Vreau sa lansez pe aceasta cale un manifest pentru toti cei care isi doresc altceva, vor o schimbare si sunt dispusi sa faca ceva pentru asta. Aproape toata lumea isi doreste o schimbare in bine. Insa vor ca totul sa li se ofere pe tava, de undeva “de sus”. Hai sa facem cu totii mici schimbari, sa promovam valorile. Toti avem pagini de Facebook, hai sa dam share la articolele frumos scrise si la proiectele utile si pozitive. Sa ne invitam prietenii la evenimente culturale si sa promovam binele, pozitivul si actiunea. Sa nu mai citim site-uri lipsite de esenta si sa nu mai cumparam ziare si reviste de proasta calitate. Sa ne uitam mai putin la emisiunile de cancan si sa urmarim mai mult Discovery sau National Geographic.

Make-a-Change

 

Sa ne asumam responsabilitatea pentru actiunile noastre si sa realizam ca traim viata pe care ne-o facem noi singuri si ca depinde doar de noi sa fim fericiti. Ca singuri trebuie sa ne luptam si sa progresam, nu o sa ni se ofere nimic pe tava. Ca suntem ceea ce gandim. Ca ne identificam cu oamenii cu care ne petrecem timpul si trebuie sa ne alegem prietenii cu grija.

Din momentul in care realizam toate acestea si incepem sa actionam, vom vedea ca lucrurile incep sa se schimbe si ca exista multe lucruri frumoase pe lume si in aceasta tara. Exemple de oameni care au reusit sa schimbe multe in Romania puteti gasi printre premiantii de la Gala Premiilor Participarii Publice, organizata de CeRe.

Trebuie sa luam exemplul acestor oameni si sa facem front comun, sa facem noi primii pasi pentru schimbarea pe care o tot asteptam de la altii. Este un drum lung, dar merita parcurs. Prin tot ceea ce facem influentam persoanele din jurul nostru. Daca esti pozitiv si proactiv, atunci si cei din jurul tau vor fi asa. Vei fi mai receptiv la lucrurile bune care se intampla in jurul tau si vei deveni mai fericit, mai activ si mai sanatos. Nu exista nici un motiv pentru care sa nu facem acest mic efort, pentru fericirea noastra si a celor din jur.

Tu ce site-uri si carti citesti? Ce oameni admiri? In ce proiecte te implici sau ati vrea sa va implicati? Ce faci pentru a promova o Romanie mai frumoasa, mai educata si mai dezvoltata?

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.