Manifest

0

Autor text Ana Musat – invitata la rubrica Dreptul la CuvantArticolul original este publicat pe site-ul buzzcamp.ro si este republicat aici cu acordul autorului.  

Manifest

 

In fiecare zi descopar oameni frumosi, inteligenti, site-uri si articole de calitate, evenimente care aduc un plus de valoare societatii noastre si proiecte extraordinare. Iar de fiecare data cand ma uit la stiri sau citesc 80% din presa romaneasca descopar mult negativism, ignoranta, deznadejde, pesimism, incultura si superficialitate. De ce alegem sa predomine a doua varianta?

ana-musat-editorial

Vreau sa lansez pe aceasta cale un manifest pentru toti cei care isi doresc altceva, vor o schimbare si sunt dispusi sa faca ceva pentru asta. Aproape toata lumea isi doreste o schimbare in bine. Insa vor ca totul sa li se ofere pe tava, de undeva “de sus”. Hai sa facem cu totii mici schimbari, sa promovam valorile. Toti avem pagini de Facebook, hai sa dam share la articolele frumos scrise si la proiectele utile si pozitive. Sa ne invitam prietenii la evenimente culturale si sa promovam binele, pozitivul si actiunea. Sa nu mai citim site-uri lipsite de esenta si sa nu mai cumparam ziare si reviste de proasta calitate. Sa ne uitam mai putin la emisiunile de cancan si sa urmarim mai mult Discovery sau National Geographic.

Make-a-Change

 

Sa ne asumam responsabilitatea pentru actiunile noastre si sa realizam ca traim viata pe care ne-o facem noi singuri si ca depinde doar de noi sa fim fericiti. Ca singuri trebuie sa ne luptam si sa progresam, nu o sa ni se ofere nimic pe tava. Ca suntem ceea ce gandim. Ca ne identificam cu oamenii cu care ne petrecem timpul si trebuie sa ne alegem prietenii cu grija.

Din momentul in care realizam toate acestea si incepem sa actionam, vom vedea ca lucrurile incep sa se schimbe si ca exista multe lucruri frumoase pe lume si in aceasta tara. Exemple de oameni care au reusit sa schimbe multe in Romania puteti gasi printre premiantii de la Gala Premiilor Participarii Publice, organizata de CeRe.

Trebuie sa luam exemplul acestor oameni si sa facem front comun, sa facem noi primii pasi pentru schimbarea pe care o tot asteptam de la altii. Este un drum lung, dar merita parcurs. Prin tot ceea ce facem influentam persoanele din jurul nostru. Daca esti pozitiv si proactiv, atunci si cei din jurul tau vor fi asa. Vei fi mai receptiv la lucrurile bune care se intampla in jurul tau si vei deveni mai fericit, mai activ si mai sanatos. Nu exista nici un motiv pentru care sa nu facem acest mic efort, pentru fericirea noastra si a celor din jur.

Tu ce site-uri si carti citesti? Ce oameni admiri? In ce proiecte te implici sau ati vrea sa va implicati? Ce faci pentru a promova o Romanie mai frumoasa, mai educata si mai dezvoltata?

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează