Manifest al educației!

0

autor text Ana Musat, Inspire Group, invitata la rubrica Dreptul la Cuvant

Tinerii au nevoie de repere, de modele de succes. Au nevoie să li se demonstreze că se poate reuși în viață doar cu muncă și inspirație, fără să furi, fără să minți. Pentru asta este nevoie ca toți, presa, companiile care organizează evenimente pentru tineri, asociațiile studențești și ONG-urile, să facă front comun pentru a promova valorile în România.

Musat_Ana Maria__557

Se găsesc la tot pasul oameni frumoși, inteligenți, publicații cu content de calitate, proiecte extraordinare, care aduc un plus de valoare societății noastre. Însă, în 80% din televiziune și presă, predomină urâtul, scandalul, incultura și superficialitatea. De ce alegem să predomine a doua variantă?

Lansăm, pe această cale, un manifest pentru toți cei care își doresc altceva, vor o schimbare și sunt dispuși să facă ceva pentru asta. Haideți să facem cu toții mici schimbări, să promovăm valorile și să încurajăm pozitivul la cei din jurul nostru. Haideți să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și să realizăm că trăim viața pe care ne-o facem noi singuri  și că depinde doar de noi să fim fericiți.

Din momentul în care realizăm toate acestea și începem să acționăm, vom vedea că lucrurile încep să se schimbe și că există speranța să realizăm ceea ce ne propunem. Trebuie să luăm exemplul oamenilor de succes și să facem front comun. Să facem noi primii pași pentru schimbarea pe care o tot așteptăm de la alții. Este un drum lung, dar merită parcurs. Prin tot ceea ce facem influențăm persoanele din jurul nostru. Dacă ești pozitiv și proactiv, atunci și cei din jurul tău vor fi așa.

inspire logoNoi luptăm pentru dezvoltarea tinerilor, cel mai mare bun al unei țări, prin organizarea evenimentului BuzzCamp de 2 ori pe an și, zilnic, prin intermediul site-ului www.buzzcamp.ro, unde promovăm oamenii valoroși și sprijinim dezvoltarea personală și profesională a tinerilor.

Voi ce faceți pentru a promova o Românie mai frumoasă, mai educată și mai dezvoltată?

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează