Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Manifest al educației!

0

autor text Ana Musat, Inspire Group, invitata la rubrica Dreptul la Cuvant

Tinerii au nevoie de repere, de modele de succes. Au nevoie să li se demonstreze că se poate reuși în viață doar cu muncă și inspirație, fără să furi, fără să minți. Pentru asta este nevoie ca toți, presa, companiile care organizează evenimente pentru tineri, asociațiile studențești și ONG-urile, să facă front comun pentru a promova valorile în România.

Musat_Ana Maria__557

Se găsesc la tot pasul oameni frumoși, inteligenți, publicații cu content de calitate, proiecte extraordinare, care aduc un plus de valoare societății noastre. Însă, în 80% din televiziune și presă, predomină urâtul, scandalul, incultura și superficialitatea. De ce alegem să predomine a doua variantă?

Lansăm, pe această cale, un manifest pentru toți cei care își doresc altceva, vor o schimbare și sunt dispuși să facă ceva pentru asta. Haideți să facem cu toții mici schimbări, să promovăm valorile și să încurajăm pozitivul la cei din jurul nostru. Haideți să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și să realizăm că trăim viața pe care ne-o facem noi singuri  și că depinde doar de noi să fim fericiți.

Din momentul în care realizăm toate acestea și începem să acționăm, vom vedea că lucrurile încep să se schimbe și că există speranța să realizăm ceea ce ne propunem. Trebuie să luăm exemplul oamenilor de succes și să facem front comun. Să facem noi primii pași pentru schimbarea pe care o tot așteptăm de la alții. Este un drum lung, dar merită parcurs. Prin tot ceea ce facem influențăm persoanele din jurul nostru. Dacă ești pozitiv și proactiv, atunci și cei din jurul tău vor fi așa.

inspire logoNoi luptăm pentru dezvoltarea tinerilor, cel mai mare bun al unei țări, prin organizarea evenimentului BuzzCamp de 2 ori pe an și, zilnic, prin intermediul site-ului www.buzzcamp.ro, unde promovăm oamenii valoroși și sprijinim dezvoltarea personală și profesională a tinerilor.

Voi ce faceți pentru a promova o Românie mai frumoasă, mai educată și mai dezvoltată?

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.