Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mai multa Viata dupa Munca in 2011!

0

La mulţi ani, România! Să avem un An nou mai bun, mai optimist, mai curajos! În primul rând mai curajos pentru noi faţă de noi! Ne face plăcere să îţi spunem că sunt câteva Semne de Bine pentru 2011. Avem câteva episoade din seriarul nostru propus la finalul anului trecut. Mai mult, ne face plăcere să continuăm acest serial şi la începutul acestui an. Ca să avem suficiente motive să sperăm la mai bine. Ca să avem suficiente informaţii pozitive şi ca să putem să construim în 2011.

Noi credem ca 2010 a fost anul marilor cauze. Cum am scris şi într-un alt articol, credem ca anul 2010 a fost anul în care probabil că oamenii s-au gândit mai mult la „de ce” în detrimentul lui „cât” şi „cum”.  Anul în care oamenii au căutat – probabil – ceva mai mult sens în ceea ce fac. Şi mai credem că este abia începutul. Dar cum arată bilanţul lui 2010 pentru fiecare dintre noi? La cât de multe „de ce”-uri am reuşit să ne răspundem în 2010? Ce semne are 2011?

Am promis că o sa cerem mai multor prieteni gândurile despre 2010, dar şi despre semnele lui 2011. Ne bucurăm foarte mult să continuăm „serialul” nostru “Semne de bine″ cu un interviu despre calitatea timpului nostru, despre training şi despre „fun” în România!  Răspunde la întrebările noastre Elena Marineci, de la Life After Work.

  • RomaniaPozitiva: Cum a fost 2010? Care au fost cele mai importante momente?

LifeAfterWork: Anul acesta a fost unul în care am experimentat mult. Am testat mai multe abordări ale businessului şi am introdus noi funshopuri, am atras colaboratori noi şi am învăţat foarte multe. Câteva momente importante au fost cele în care în echipa noastră au intrat Sandra Ghiţescu (dezvoltare), urmată de Paul Dumitru (comunicare) şi Cristina Ghinea (creare funshopuri destinate familiilor). În plus, anul acesta am introdus un concept de care suntem foarte mândri, şi anume „Playgroundul” (un eveniment destinat networkingului relaxat şi productiv prin jocuri sau o variantă mai creativă a petrecerilor din companii). Am lucrat intens la punerea pe picioare a strategiei pe viitor şi am prins un pic din gustul unui drum măreţ, care depăşeşte graniţele ţării.

  • RomaniaPozitiva: În 20 de cuvinte – care a fost „cauza” susţinută în 2010?

LifeAfterWork: Cauza pentru care activăm ţine de calitatea timpului liber al oamenilor, pe care noi ne dorim să o creştem. Mult.

  • RomaniaPozitiva: Ce îţi doreşti / ce va doriţi pentru 2011?

LifeAfterWork: Să ne lărgim şi mai mult cauza – vrem să oferim soluţii atât pentru calitatea timpului liber, cât şi pentru cel petrecut la serviciu, sau cu familia. Am vrea ca societatea în care trăim să fie una în care oamenii au grijă de ei.

Numai atunci când tu însuţi eşti fericit îi poţi ajuta şi pe alţii să fie. Mai întâi trebuie să ai grijă de tine, ca să ai şi de alţii. Iar societatea noastră încă nu a rezolvat partea cu noi înşine – de aici şi senzaţia că nimănui nu-i pasă, că pe toţi îi doare în cot. Şi în toată povestea asta, credem că Life After Work are rolul său.

Invităm oamenii la activităţi de fitness pentru minte şi corp – fie că este vorba despre timpul lor liber, cel petrecut cu copiii sau, de ce nu?, cel petrecut la serviciu.

  • RomaniaPozitiva: Cum sunt semnele pentru 2011? Despre ce va fi 2011?

LifeAfterWork: E surpriză! Iar semnele sunt bune. Ca să continui ce ziceam mai sus, o să ne extindem mai mult pe direcţia „companii şi familii”. În primul rând, către companii am vrea să mergem cu soluţii atât pentru nevoile de dezvoltare organizaţionale (traininguri şi team buildinguri cu partea de „fun” foarte dezvoltată) cât şi pentru nevoile personale ale angajaţilor (dezvoltare şi valorificare inteligentă a timpului liber). Pe de altă parte, ne dorim să le oferim oamenilor şansa de a-şi creşte mai bine şi mai frumos copiii şi de a petrece cu ei un timp de calitate pe care de ceva vreme l-au cam abandonat, din diverse motive. Şi aici nu mă refer la activităţi de genul mersului în parc, ci la unele mai complexe, cu efecte asupra felului cum se vor dezvolta cei mici şi adaptate nevoilor lor specifice de învăţare şi joacă. De asemenea, vom continua să gândim şi să lansăm funshopuri cât se poate de interesante şi actuale pentru oricine vrea să se dezvolte pe cont propriu. În ianuarie va fi prima ediţie de „Visual thinking”.

2011 va fi un an foarte interesant.

Multumim Elena & Paul & Life After Work!

Interviurile RomaniaPozitiva, Semne de Bine

ianuarie 2011

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.