Magie la Sibiu. Teatru si foc.

6

Sibiu. Capitala a fost in 2007. Cultura a fost atunci. Dar este si acum. Cultura a ramas. Si este peste tot. In salile de teatru zilele acestea, de pilda. Pe strada, in casele oamenilor, in privire. In relaxarea sanatoasa. In curatenie.

In plus mai este si magie. Magia unui oras care simte si traieste frumos o multime de lucruri. Magia unui loc care atrage feluritele popoare ale Europei (ale lumii?) sub un singur drapel. Cel al culturii.

Pentru cateva zile Sibiul este capitala mondiala a teatrului. Peste 70 de tari si-au trimis reprezentantele diplomatice teatrale. Peste 35 000 de oameni sunt incantati de teatru, de arta, de muzica din strada, de flamenco, de aer, de libertate, de joaca, de bucuria vietii normale. Si frumoase.

Ciorba defecta pare departe. Poate undeva in spatele televizoarelor inundate de incultura. Aici, la Sibiu, lucrurile par asezate tocmai bine pentru bine. Tocmai normal pentru normal.

Magia Sibiului este aici. Pe strada, in teatru, in arta, in muzica, in jocul cu focul din Piata Mare, in muzica francezilor, englezilor, in dansul spaniolilor, in zumzetul german turistic.

Magia Sibiului este in foc si in teatru. Si nu doar cand este capitala culturala!  Si nu numai in jocurile cu foc din strada. Magia este si in focul cu care acest oras straluceste. Magia Sibiului este in cultura cu care stie sa straluceasca.

Si mai e ceva. E molipsitoare. Magia Sibiului este molipsitoare!

(Foto RomaniaPozitiva, 2 iunie 2010)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

6 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Magie la Sibiu. Teatru si foc. | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

  2. avatar

    Foarte adevarat si foarte frumos spus! Nu am ajuns la festival si cred ca o sa regret asta mult timp! Dar de molipsit sigur m-am molipsit!

  3. Pingback: Bucurestiul este sub asediu! Panica in direct! | RomaniaPozitiva

Comentează