Liderii de opinie din jurnalism, social mediași societate civilă se alătură misiunii TEDx Bucharest 2013

0

Cea de-a cincea ediție a conferinței TEDx Bucharest, organizată pe data de 9 Noiembrie la Auditorium Pallady, se va bucura anul acesta de prezența a 20 de vorbitori cu adevărat speciali, lideri în domeniile lor sau posesori ale unor experiențe de viață inspiraționale.

Din rândul acestora, menționăm pe:

 • Excelenta Sa, Martin Harris,  Ambasadorul Marii Britanii în România –  Înainte de a ocupa această funcție a fost consultantul guvernului Britanic pe problema tărilor din fosta Uniune Sovietică precum și Afganistan și Pakistan.
 • Dorin Ștefan – DSBA – unul dintre cei mai importanți arhitecți români,  membru fondator a Societății Arhitecților Români, vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România (din 2002)
 • Florin Georgescu, doctor în psihologie și fondatorul asociației ”Tandem” și a clubului sportiv ”Tandem Arena”. In 2012 a condus turul ciclist în tandem de la Arad la Londra, pentru a sprijini românii participanți la Jocuile Paralimpice, el însuși fiind nevăzător de mai bine de 20 ani
 • Grigore Leșe – Doctor in Muzica, etnomuzicolog si profesor la Facultatea de Litere a Universității din București. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați intepreți români ai cantecelor tradiționale străvechi românești, pe scenele noastre și internaționale.

dar și alți vorbitori de valoare, alcătuind o listă de 20 momente speciale.

Ediția de anul acesta a TEDxBucharest beneficiază și de spriinul unor oameni de marcă din domenii precum jurnalism, blogging sau societate civilă.  Selectați ca și ambasadori TEDxBucharest 2013, aceștia vor transmite mai departe publicului larg mesajul lor de schimbare, în spiritul ideii “Make it Happen

Cei 9 ambasadori TEDxBucharest 2013 au folosit mijloace inedite pentru ca mesajele lor sa îi inspire pe fanii TED. Ambasadorii de anul acesta sunt:

 • Ionut Boniu- Redactor Șef – Forbes
 • Claudiu Șerban- Manager General – Capital
 • Alex Giboi- Director General – Agerpres
 • Fundația Mai mult Verde, reprezentată de Doru Mitrana – Directorul fundației
 • Fundația Oricum.ro, reprezentată de Daniela Ștefănescu
 • Fundația Calea Victoriei reprezentată de Sandra Ecobescu- Președintele fundației
 • Fundația Beneva, reprezentată de Iulian Văcarean- Fondatorul fundației
 • Fundația București Optimist, reprezentată de Cristian Vasile
 • Cristian Chinezu- Blogger

 

Nu cred că am fi putut beneficia de sprijinul unor persoane mai potrivite în efortul nostru de a inspira lumea în spiritul ideii de Make it Happen”. Cu toții suntem foarte bucuroși de implicarea ambasadorilor, care sunt exemplele perfecte ale valorilor noastre și a ceea ce încercăm să le transmitem oamenilor.”, a declarat Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest 2013.

Cei 9 ambasadori TEDx Bucharest 2013 și-au ales propriile mesaje inspiraționale în spiritul idei Make it happen, pe care le vor transmite mai departe publicului și astfel vor da un exemplu în societate despre ce înseamnă voința și ambiția necesară pentru a dobândi succesul.

Înscrierile se pot face pe site-ul TEDx Bucharest www.tedxbucharest.ro, până la data de 08 Noiembrie 2013, iar prețul unui bilet anul acesta este de 100 USD.

Printre partenerii care susțin acest eveniment in 2013 se numără BRD Groupe Societe Generale, Petrom, Pepsico, Grolsch, The Public Advisors in calitate de Agentie de PR si Adevărul.ro, ca Partener Media Strategic.

Despre TEDxBucharest

În spiritul “idei care merită împărtășite”, TED a creat TEDx, o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care împărtășesc o experiență tip TED. TEDxBucharest s-a alăturat inițiativei internaționale încă de la început, din 2009, când au luat naștere și conferințele locale din întreaga lume.

 

Despre TED

TED este o organizație non profit devotată ideilor care se ghidează după dictonul Ideas Worth Spreading. A început acum 25 de ani ca o conferință de patru zile ținută în California și a ajuns astăzi o conferință globală care anual invită liderii lumii să-și prezinte ideile în 18 minute.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.